Başkent'te görkemli 'Çankırılılar Gecesi' yaşandı

Başkent'te görkemli 'Çankırılılar Gecesi' yaşandı

Ankara'da Çankırı Vakfı tarafından düzenlenen 'Çankırılılar Gecesi' Grand Ankara Otel'de dün gece gerçekleştirildi. Seçkin davetlilerin katıldığı gecenin konuk sanatçısı Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Emine Koç oldu.

BAŞKENT Ankara'da dün gece Çankırı Vakfı (ÇAN-VAK) tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılında 'eğitime katkı' adına düzenlediği ve Grand Otel'de gerçekleştirilen geceye başta Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar olmak üzere, DEVA Partisi Ankara milletvekili İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırılı Dernekler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Kaptan Mustafa Can, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, İstanbul Çankırı Vakfı Başkanı İsmail Yüksel, ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Korgun Belediye Başkanı H. Hüseyin Kozan, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Gecenin açılış programı Cumhuriyet'in 100'üncü yılı münasebetiyle hazırlanan video gösterimi ile başlandı. ÇAN-VAK'ın kuruluşu ile birlikte başlayan yıllardan günümüze kadar yaşanan süreçteki hizmetleri anlatan video gösterimi ile devam etti ve Vakıf Başkanı Recep Şahin, davetlilere bir 'selamlama' konuşması yaptı.

Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can, gecede yaptığı konuşma 'birlik ve beraberlik' içeren konuşması ile salondakilerden büyük alkış aldı. Kaptan Can'a ÇAN-VAK Başkanı Recep Şahin tarafından gecenin anısına çerçeveli ve varak yaldızlı ay-yıldız hediye edildi.

Gece Çankırı'dan gelen 'yaran grubu'nun gösterisi ve Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Emine Koç'un türküleriyle son buldu.

ÇANKIRI'NIN İKİ MİLLETVEKİLİ ANKARA'DAKİ GECEYE DE KATILMADI

Geceye yaşadığı Marmaris'ten yaptığı 10 saatlik yolculuk sonucu katılan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye karşın, Çankırı halkının seçerek TBMM'ye gönderdiği AKP milletvekili M. Emin Akbaşoğlu ile MHP milletvekili Pelin Yılık katılmadılar! Her iki milletvekilinin gecede olmaması ilginç söylemleri de beraberinde getirdi. Bunların en ilginci de "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyet'in ilamının 100'üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Çankırı'da olmayan şehrin milletvekilleri, TBMM'nin karşısındaki otelde gerçekleştirilen 'Çankırılılar Gecesi'ne de katılmıyorlarsa, en kısa sürede kendilerine 'temsil edecekleri' (!) yeni bir şehir bulsunlar" söylemi oldu.

cankirililar-gecesi-resim-06.jpg

cankirililar-gecesi-resim-05.jpg

cankirililar-gecesi-resim-04.jpg

cankirililar-gecesi-resim-03.jpg

cankirililar-gecesi-resim-02-002.jpg

cankirililar-gecesi-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler