Başkent'te öğretmenlere polisten 'biber gazlı' müdahale

Başkent'te öğretmenlere polisten 'biber gazlı' müdahale

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası üyelerinin Ankara’da, taban maaş hakkı ve temel talepleriyle ilgili açıklama yapmasına polis izin vermedi. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti, arbede yaşandı.

ÖZEL Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya geldi.

Sendika üyeleri daha sonra taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletmek için bakanlık binasına doğru yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak sendika üyelerine polis izin vermedi.

Polisin müdahalesinin ardından grup, Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Polis gruba biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Yaşanan olayda polisin 2'si avukat toplam 9 öğretmeni gözaltına aldığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: ‘AL BUNU’ DİYEN O KİŞİ, BENİ BEKLESİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda müdahaleye tepki gösterdi. Müdahale anına ilişkin görüntüyü paylaşan Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu’ diyen o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINAN ÖĞRETMENLER SERBEST BIRAKILDI

Özel sektör öğretmenlerinin asgari ücretin altına düşen ücretlere karşı Ankara’da yapmak istedikleri basın açıklamasında polisin gözaltına aldığı 7 öğretmen akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

gozaltina-alinan-ogretmenler-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler