Başkent'te sokaklarda yaşayan Ilgazlı'ya sahip çıkalım

Başkent'te sokaklarda yaşayan Ilgazlı'ya sahip çıkalım

Sosyal medyada yayınlanan bir video elden ele dolaşarak hızlı bir şekilde yayıldı. Videonun kahramanı Hasan isminde 29 yaşında bir genç. Hasan evsiz ve yaşamını sokaklarda sürdürüyor...

Bugün sosyal medyada hızla yayılan videoda Hasan M., babaannesini kaybettikten sonra sokaklarda yaşamak zorunda kaldığını, mendil satarak harçlığını çıkardığını ve parası olduğunda haftada bir kez otede kalabildiğini söyledi. Hasan M. videoda, "1,5 senedir dışarıda yaşıyorum. Param genelde olmuyor; ama olursa otelde kalıyorum. Allah'a çok şükür haftada bir param oluyor onunla da otelde kalıyorum. Bu vesileyle sıcak bir yorganın altında yatabiliyorum, duşumu alıyorum. Yani haftada bir kez de olsa temizliğimi yapabiliyorum" dedi.

'UMUT HER ZAMAN VARDIR'
Hasan M., yalnızlıktan ve iş bulamamaktan yakındığı videoda, "Hayat şartları üzebiliyor; ama şöyle bir gerçek var, Allah insanları sınar. Bu yüzden Allah beni şuan sınıyor ve taşıyamayacağım bir yükü bana vermiyor. Ben genelde yere karton sererek metroda yatıyorum. Benim de bir yerde hayatım değişecek. Ben buna çok inanıyorum. Allah bir yerde benim yüzüme bakacak. Umut her zaman vardır. Hayatın zor yanları var; ama yaşamaya değer. Herkesin bir sıkıntısı vardır" ifadelerini kullandı.

Bu sayfalardan başta Ilgaz Kaymakamı olmak üzere Belediye Başkanı Mehmed Öztürk'e de sesleniyoruz! Sayın Başkan bu gence sahip çıkalım...

İşte o video:

YAŞANILANLARLA İLGİLİ SICAK GELİŞME

Başkent Ankara'da sokaklarda yaşadığını ifade eden ve ismi 'Hasan' olan Ilgazlı genç, polis ve zabıtanın aramaları sonucu bulundu ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hasan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin yakından ilgilendiği bilgisine ulaştık.

'GÖNLÜ ZENGİN, YÜREĞİ KOCAMAN HASAN'A ULAŞTIK'
Ankara Valiliği, sokakta zor şartlarda yaşamasına rağmen umudunu kaybetmeyen Hasan M.'yi bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonunda Hasan M., akşam saatlerinde bulundu. Hasan M., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Vali Vasip Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada Hasan M.'ye ulaştıklarını belirterek, "Gönlü zengin, yüreği kocaman Hasan'a ulaştık. Bu akşamdan itibaren Ankara Valiliği olarak sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz" açıklamasını yaptı. 

İşte o paylaşım:

vasip-sahin-tweet-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler