Baskına kimseyi inandıramadım

Baskına kimseyi inandıramadım

Terör örgütü PKK'nın düzenlediği Dağlıca saldırısında 12 şehit veren taburun eski komutanı er Onur Dirik Dağlıca Baskınında bilinmeyenleri anlattı.

2007 yılında terör örgütü PKK'nın 12 askerimizi şehit ederek 8 askerimizi de kaçırdığı Dağlıca baskınında Tabur Komutanı olan döneimn Kurmay Yarbay'ı Onur Dirik PKK'nın gerçekleştirdiği baskını üstlerine inandıramadığını, komutanını yapılan baskına ikna edemediğini söyledi. Başlatılan idari yargı ve ceza davası sonucunda kusurlu görülerek rütbesi sökülen ve er olarak TSK'dan ihraç edilen Onur Dirik Habertürk'te Fatih Altaylı'nın "Teke Tek" programına konuk oldu.

Onur Dirik'in Dağlıca baskını ve bilinmeyenlere dair anlatıkları satırbaşları ile şöyle:

- Dağlıca baskınından önce bölgede telsiz konuşmaları yoğunlaştı. 5 tane rapor yazarak üstlerime gönderdim. Ancak bu raporlar dikkate alınmadı.

- Baskın gerçekleştiği gece bir saat boyunca Hakkari'de bulunan tümen komutanı ile görüştüm. Baskın yapıldığına inandıramadım. Sonunda kurşun seslerinden baskın olduğuna kanaat getirdi.

- Taburda inşaat işleri yapılacaktır. Tümenden bu işleri bizim yapmamızı söylediler. Ben de askerin işi inşaat değil diyerek üst komutanımla sürtüştüm. Bu yüzden beni baskın sırasında yalnız bıraktıklarını sanıyorum.

- Helikopter takviyesi dört saat sonra geldi.

- Çatışma sırasında tepede bir heron dolaştığını gördüm. Bunu orada bulunan rütbeli ve rütbesiz askerler de gördü. Heron helikopterler geldiği zaman hızla bölgeden uzaklaştı. O zaman TSK'nın envanterinde heron yoktu. Kanaatimce Kuzey Irak'ta bulunan ABD'ye ait heronlardandı. Ve PKK'nın saldırı düzenlediği zaman onların telsiz muhaberesini organize ediyordu. Çünkü bölge engelebeli ve telsiz konuşmasına müsait değildi. Ancak böyle bir destekle teröristler aralarında rahatça konuşup organize olabilirdi.

- Ramazan Yüce'nin taş atan çocuk olduğu bize sonradan emniyet tarafından bildirildi. O zamana kadar Yüce'ye Kürtçe bildiği için telsiz dinletiyordum. Ancak Ramazan Yüce bizi yaptığı dinlemelerde hiç karşı tarafa satmadı. Çünkü onu sürekli olarak kontrol ediyor, dinlediği konuşmaları başka birine daha çevirtiyordum. Ancak PKK'nın baskınında silahını atarak teslim olduğu ve arkadaşlarını da teslim olmaya ikna ettiği için kendisine olumsuz not yazdım. Onun için "Vatanına ihanet etti" notu yazdım. Bu nottan sonra başıma gelmeyen kalmadı.

Benim için Fethullah Gülen grubundan para aldı. Grup da benim verdiğim bilgilerle TSK'ya yükleniyor iddiasını burada duydum. Zaman Gazetesine özellikle konuştum. Çünkü Zaman gazetesi Dağlıca baskını ile ilgili çok haber yaptı. O yüzden onlara konuştum. PKK'lı teröristler Dağlıca'ya geceyarısı 24.00'de baskın düzenledi.. Çatılşma 33 saat sürdü. Yalnız bırakıldık. PKK'nın yaptığı bu baskın sıradan bir baskın değildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler