Bayramörendeki yağışlar uçuşları engelliyor!

Bayramören'deki yağışlar uçuşları engelliyor!

Bölgede hız kesmeyen yağışlar, yarışmaları engelliyor.

Bayramören’de dün yapılan açılış ile başlayan Bayramören XC World Cup Selection Tour 2010 (PWC Class 1 - Pre World Cup) uçuşları yağmur nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Bölgede bugün saat 15.00 dolaylarında yoğun olarak kendisini hissettiren yağmur, yer yer doluya dönüşerek uçuşların ertelenmesine neden oldu.

Sözcü18.com haber merkezinin Çanhavk Yönetim Kurulu Üyesi İlker Karataş’tan elde edilen bilgilere göre bölgedeki yağmur trafiği uçuş trafiğinin önüne geçmiş durumda.

Konuyla ilgili olarak Karataş “Programımızı aksatan tek unsur, yer yer dolu ile sağnak yağış! Bu durum önceden yapılmış programı büyük ölçüde aksatırken, yarışmacılar ve bizlerin canını fazlasıyla sıkıyor. Dün sabah gayet keyifli bir güne başlamıştık. Güney ve Kuzey uçuş noktalarından deneme uçuşları yapan pilotlar, bölgenin özelliklerini doyasıya yaşadılar. Bazı pilotların Korgun’a indiğini öğrendik.” dedi.

Bugünü değerlendiren İlker Karataş “Saat 15.00’e kadar hava şartları gayet iyiydi. O saatlerde Kurşunlu üzerinden gelen yoğun bulutlar, bütün birikimlerini vadiye bırakıp geçtiler. Bazı bölgelerde yoğun dolu yağışı gözlemlendi. Görevli arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre sağanak yağışlar organizasyona önemli ölçüde sekte vuracak gibi” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU PETRA,
BU YIL DA BAYRAMÖREN'DE
Geçen yıl Bayramören’e ilk kez gelen  bayanlarda Dünya Şampiyonu Çek pilot Petra Slilova, organizasyon komitesinin onur konuğu olarak bu yıl da bölgeye geldi.

Çavundur – Anıtur tesislerinde konaklayan şampiyon pilot Petra Slilova'nın, havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bir hayli sıkıntılı anlar yaşadığı belirtiliyor. Dün geceyi tesislerde geçiren Petra Slilova’nın bugün öğleden sonra otelden ayrıldığı ve Bayramören'e giderek pilot arkadaşlarıyla beraber kaldığı öğrenildi.

ULUSAL MEDYA BAYRAMÖREN’DE
Öte yandan organizasyon komitesinin bölgeye getirdiği gazete ve tv muhabirleri Çavundur Termal Otelde misafir edildiler. Dünkü uçuşları görüntüleyen medya mensupları bugün Çankırı’ya geçerek, Tuz mağarasını ziyaret ettiler. Çeşitli gazete, dergi ve tv elemanları ziyaret sonrası Ankara üzerinden İstanbul’a dönüş yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler