BBP'de deprem! Çankırı İl ve ilçeleriyle toplu İSTİFA!

BBP'de deprem! Çankırı İl ve ilçeleriyle toplu İSTİFA!

BBP Çankırı İl Başkanı ve parti yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanları ve yönetimleri toplu istifa kararı aldı. İl Başkan Çiftçi "Partimiz AKP'nin vagonu haline getirilmek istendi" dedi.

Büyük Birlik Partisi'nde deprem! Büyük Birlik Partisi Çankırı İl Başkanlığı olmak üzere Merkez ve İlçe Teşkilatları başkan ve yönetim kurulu üyeleri toplu bir şekilde partilerinden istifa kararı aldılar. BBP İl Başkanı Murat Çiftci'nin istifa ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın tam metni sadece Sözcü18 sayfalarında...

İşte o istifa metni:

"Gönül verdiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun bizlere emaneti olan Büyük Birlik Partisi’nde, çocuklarımızın rızkından harcayarak, tüm imkansızlıklara rağmen siyaset yapmaya çalıştık, doğru bildiğimiz yolda dik durarak Muhsin başkanımızın izinden gitmeye çalıştık. Davamızdan, amacımızdan hiç taviz vermedik. Ailemiz olarak gördüğümüz BBP’nin başarısı için tüm imkansızlıklara rağmen gece gündüz çabaladık.

Son dönemde, bizim yuvamız olan Büyük Birlik Partisi'nden, Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinden giden arkadaşlarımız tasfiye edilmeye başlandı. Partimiz, AKP’nin vagonu haline getirilmek istendi. Bu durumun karşısında her zaman duruşumuzu koruduk, yanlışları her platformda dile getirdik. Ancak gelinen aşamada anladık ki bazı kişiler Muhsin başkanımızın üzerinden kendilerini pazarlama derdine düşmüş. Partimizin tabanının tüm özverili  çalışmaları birilerine peşkeş çekilmiş, samimi partililerimizin çabaları, bazılarının çıkarlarına tahvil edilmiştir. Hiçbir teklif gelmediği halde, genel başkan tarafından 'Cumhur ittifakına sadığız' diye açıklama yapıldı. Aradan geçen 2 ay sonunda kendi adaylarımızla seçime girme kararı alınmış, geldiğimiz noktada ise yeniden ittifak görüşmeleri başlamıştır. Bu omurgasızlık teşkilat olarak bizi rencide ediyor.

Bizim BBP olarak kimseye diyet borcumuz olmadığı gibi, aksine bir Muhsin Yazıcıoğlu alacağımız var. Verilen bu tavizlerin sebebini anlayamıyoruz.

Muhsin başkanımın bizlere emaneti, göz bebeğimiz olan  ailesine bile saygısızlıklar yapıldı.   

Demokrasinin, milli duruşun son kalesi olan BBP birkaç zavallı, yönetici tarafından  pazarlanma çabasına alet olmuştur. Bir köy bakkalının bile emanet edilemeyecek insanlar yönetim kadrolarına getirilmiş, bu davaya yıllarını vermiş insanlar tasfiye edilmeye çalışılmıştır.

Gelinen noktada, 26 yıllık şanlı maziye sahip olan partimiz, bir futbolcu, bir motorsikletçi kadar değer görmemiş olmasına rağmen ısrarla yok sayıldığımız bir ittifakın içinde olma çabası verilmiştir.

Muhsin başkana namus borçlarını ödemeyenlerle aynı safta yer almaya zorlanmıştır. Bu gün itibari ile bu utanç verici, ahlaksız siyasete tepki gösteren 6 genel başkan yardımcısı ve onlarca MKYK üyemiz istifa etmiş, partimizin getirildiği duruma tepki göstermiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday çıkarma çabalarımız genel merkez tarafından engellenmiş, bu utanç veren duruma karşı geldiğimiz için genel merkez, teşkilatımızı YSK'ya şikayet edilecek kadar küçülmüşlerdir. Parti tüzüğünü bir kere okuma zahmetine girmeyen, Siyasi Partiler Yasasından bihaber hatta okuduğu iki satırı anlayamayan birine teşkilatlar emanet edilmiştir.

Bizler samimi duygularımızla Muhsin başkanımızın izinden yürümeye devam edeceğiz. Doğru bildiklerimizi her platformda söylemeye, vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.  Ancak bu basiretsiz ve beceriksiz kişiler, partiyi ticarethaneye çeviren ve partiyi pazarlama çabası içinde olan grupla çalışma imkanımız kalmamıştır. Bundan dolayı tüm yönetim kurulu üyelerimiz, kurucular kurulu üyemiz sayın Ethem Şen ve ilçe başkanlarımızla birlikte istifa kararı almış bulunuyoruz.

Bağımsız olarak, Muhsin başkanımızın izinden yürümeye devam edeceğiz. Her zaman Hakk'ın ve haklının yanında olma çabası içinde olacağız. Devletimizin, milletimizin bekası için Türk-İslam davası için son nefesimize kadar inşallah bu yolda ömür tüketeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler