Bekir Telliye bu kez de kaymakam kıyağı!

Bekir Telli'ye bu kez de kaymakam kıyağı!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ortaya

çıkardığımız skandal olayın başkahramanı Bekir Telli'ye Kaymakam güzelliği!

Kızılırmak ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olabilmesi için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki yazışmalarda evrak üzerinde yapılan "sahteciliğin" ortaya çıkması sonucu, bakanlık tarafından Bayramören'e öğretmen olarak atanma kararı çıkartılan Bekir Telli'nin bu görevine Kurban Bayramı sonrasında başlayacağı öğrenildi.

KAYMAKAM KIYAĞI!
Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre kendisine iletilen yeni görevlendirmenin üzerinden geçen süreye kaşın hala Kızılırmak İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevde bulunan Bekir Telli'nin, Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç'ten "Beni Kurban Bayramına kadar idare etmenizi istiyorum" (!) şeklindeki talebine Kaymakam Dinç'in "olur" verdiği öğrenildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınmış olmasına karşın Bekir Telli'nin böylesine bir süreç yaşaması ve buna fırsat verenlerin başta Kızılırmak İlçesi Kaymakamı Doğan Dinç olması hayli düşündürücü. Bununla birlikte böylesi bir olaya Kaymakam Dinç'in tek başına karar vermesinin de mümkün olmadığı düşünülürse, böylesi bir "keyfi uygulamanın" arkasında kimler olabilir ki?

Önceki haberi okumayanlar için:
https://www.sozcu18.com/cankiri-haberleri/cankiri-il-milli-egitimde-yasanan-skandal.html

İBRAHİM YURTSEVER RAPORLU
Sözcü18'in ortaya ortaya çıkardığı Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki "evrakta sahtecilik" skandalının bir diğer kahramanı Personel Şube Müdürü İbrahim Yurtsever'in ise bugün için "raporlu" olduğu ve Kurban Bayramı tatili sonrası Ilgaz İmam Hatip Lisesinde meslek dersleri öğretmeni olarak mesaiye başlayacağı öğrenildi.

SAHTECİLİK OLAYININ KAHRAMANI
İMAM HATİP LİSESİNE ÖĞRETMEN!

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından ortaya çıkarılan skandalın ardından bulunduğu görevden alınarak Ilgaz İmam Hatip Lisesine meslek dersi öğretmeni olarak atanan İbrahim Yurtsever'in durumu da kafaları karıştıracak cinsten.

"Evrakta sahtecilik" olayına karışan bir eğitimcinin, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karşısına çıkarılması, onlara eğitim vermesi ne kadar "etik" olabilir? Hem de kırsal bir bölgede böylesi bir olay sonrası öğretmenlik görevi hangi şartlarda ne kadar gerçekleştirilebilir?

İbrahim Yurtsever'e böylesi bir görevlendirme yapan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini, aldıkları böylesi "sakıncalı" ve de "tartışmalı" kararı yeniden gözden geçirmelerini bu satırlardan salık verme ihtiyacı hissediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler