Beklenmeyen gebelikler için kürtaj çözümü

Beklenmeyen gebelikler için kürtaj çözümü

Gebe kalmayı isteyen herkes için, pozitif sonuç almak tarifsiz bir mutluluk. Bu mutluluğu yaşamak için en doğru zamanda gebelik olmalı ve bu süreç huzurlu geçirilmeli.

Hamilelik sürecinde yaşanan fiziksel ve duygusal değişiklikler kaçınılmazdır. Bu değişiklikleri keyifle karşılamak için her kadın kendini gebeliğe hazır hissetmeli ve böyle bir zamanda gebelik gerçekleşmeli. Hamilelikle beraber bulantı, kusma, halsizlik, uyku düzensizlikleri ve yorgunluk gibi belirtiler yaşanabilmekte ve kimi zaman bu durumlar 9 ay bile sürebilmekte. Gebelikte yaşanan bu değişiklikler, beklenmeyen plansız hamileliklerde daha da yorucu oluyor. Bu yüzden gebelikte yaşanan bu değişiklikleri olumlu karşılayabilmek ve keyif alabilmek için planlı gebelik olmalı. Bu durumda gebelik istenmeyen zamanlarda doğum kontrol yöntemlerinden biri kullanılmalı. Ancak unutulmamalı ki korunma yöntemlerinden hangisi tercih edilirse edilsin tam bir korunma sağlanmayabilir. Bu durumda da beklenmeyen, plansız gebelik yaşanabilir. Bir kadın için doğru zaman değilse ve plansız bir gebelik yaşanıyorsa kürtaj ile gebeliği sonlandırmak için bir çözümdür. Kürtaj Eskişehir bölgesinde istenmeyen gebeliklere çözüm getirilir.

Kürtaj nedir?
Kürtaj, rahim içinin temizlenmesi için yapılan bir müdahaledir. Genellikle istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için yapılsa da bazen zorunlu olarak da kürtaj yapılabilir. Yani kürtaj hem isteğe bağlı hem de zorunlu durumlarda olabilir. İstenmeyen, plansız gebelikler, isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılabilir. Kürtaj Eskişehir, yapılabilmesi için aşılmaması gereken yasal bir süre var ve bu süre, son adet tarihinin ilk gününden itibaren 10 haftalık süre. Zorunlu kürtaj ise, kendiliğinden düşük yaşanmışsa ve rahim içi tamamen temizlenmemiş ve içerde parça kalmışsa yapılır. Sorunlu gebelikler dediğimiz, anne ya da bebek için hayati risk bulunan gebeliklerde de kürtaj ile gebeliğin sonlandırılması uygundur, bu durumda da zorunlu kürtaj durumu yaşanır.

Kürtaj sonrasında neler yaşanır?
Genellikle kürtaj sonrasında hafif bir kanama görülebilir, bu kanama bir kaç gün kadar sürer. Kürtaj sonrasında beklenen bir kanamadır, fakat bazen normalden fazla ve parçalı olabilir, bu durumda hekim kontrolü gerekir. Yine hekim kontrolü gerektiren olumsuzluklar görülebilir, şiddetli karın ağrısı, ateş, şiddetli kasık ağrısı gibi. 

Kürtaj sonrasında yaklaşık üç hafta gibi bir sürede cinsel ilişki önerilmez. Adet düzeni bozulabilir, ancak kısa zamanda eski düzene dönülür. Kürtaj Eskişehir için uzman hekimlerden destek alınmalıdır. En önemlisi hijyenik ortamda bu müdahale yapılmalıdır ve 5-10 dakika gibi kısa süre sonra günlük yaşama geri dönülebilir. Doğru zamanda ve isteyerek gebelik yaşanmalı bu süre pozitif duygularla ve değişikliklerle hamileliğin tadına varılmalıdır. 
Op.Dr.Uzay Yıldırım

kurtaj-eskisehir-resim-011.jpg

Kadın Hastalıkları ve Doğum Tüp Bebek Genital Estetik
https://www.uzayyildirim.com
Facebook: @ dr.uzayyildirim
Instagram: @ uzayyildirim
YouTube - Op.Dr. Uzay Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler