Belçika evine dönerken, Hırvatistan son 16'da

Belçika evine dönerken, Hırvatistan son 16'da

2022 Dünya Kupası F Grubu son maçında Hırvatistan karşısında tur bileti arayan Belçika, Romelu Lukaku'nun gol kaçırma rekoru kırdığı maçta aradığı galibiyeti elde edemedi ve turnuvaya veda etti.

2022 Dünya Kupası’na saha içi ve saha dışı olaylarıyla damga vuran Belçika, F Grubu’ndaki son maçında Hırvatistan ile karşılaştı. Zorlu maçın 0-0 beraberlikle sona ermesiyle Hırvatistan gruptan çıkan ekip oldu, Belçika ise turnuvaya veda etti.

İlk yarıda iki takım da net fırsatlar elde edemezken ikinci yarıda Belçika baskısını artırdı. Romelu Lukaku’nun oyuna girmesiyle hücumda etkinliğini artıran Belçika, yıldız futbolu ile birçok net fırsattan eli boş döndü. Bir kez direğe takılan Lukaku, iki kez boş kaleye gol kaçırdı ve mücadele 0-0’lık beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Hırvatistan 5 puanla grubu ikinci sırada tamamladı, Belçika ise, 4 puanla üçüncü oldu.

ÖNCE PENALTI, SONRA OFSAYT

Maçın 16. dakikasında penaltı kazanan Hırvatistan, VAR uyarısı sonrasında büyük üzüntü yaşadı. Hırvatistan’ın kullandığı serbest vuruşta, Belçika ceza sahası içine yapılan ortaya Kramaric yükselmek isterken Carrasco’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken, VAR’da uzun süren incelemenin ardından orta hakemin pozisyonu incelemesi istendi. Saha kenarındaki ekrandan pozisyona bakan hakem, Hırvatistan’ın serbest vuruşu kullandığı sırada pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi ve penaltıyı iptal etti.

LUKAKU DİREĞE TAKILDI, BOŞ KALEYE ATAMADI

İkinci yarıda oyuna giren Romelu Lukaku, Belçika’nın hücum hattında biraz daha etkili olmasını sağladı. Maçın 60. dakikasında golle burun buruna gelen Lukaku, direği geçemedi. Kevin de Bruyne’ün pasında topla buluşan Carrasco ceza sahası içine girdikten sonra vuruşunu yaptı, ancak top savunmadan sekti. Pozisyonu takip eden Lukaku penaltı noktası üzerinde topu ağlara göndermek istedi, ancak direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra, De Bruyne’ün sol kanattan yaptığı ortayı Hırvatistan savunması ve kalecisi ıskalayınca, müsait pozisyondaki Lukaku boş kale yerine kafa vuruşunu auta gönderdi.

LUKAKU YİNE BOMBOŞ KAÇIRDI

Maçın son dakikalarına girilirken Belçika baskısını artırdı. Karşılaşmanın 90. dakikasında sağ kanattan ceza sahası içine yapılan ortayı Hırvatistan kalecisi Livakovic ve Lovren ıskaladı. Arka direkte bomboş durumdaki Lukaku topa karnıyla vurunca yüzde 100’lük bir golü kaçırdı ve kaleci Livakovic topu kontrol etmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler