Belediye Bandosu dağıldı!

Belediye Bandosu dağıldı!

Çankırı Belediyesi çalışanları tarafından oluşturulan "Belediye Bandosu" son operasyonla darmadağın oldu.

Çankırı Belediyesinde işçi ve memur çalışanlarından oluşturulmuş olan Belediye Bandosu, yapılan son operasyonla dağıldı. Dağılan bando yüzünden 23 Nisan törenlerinde "bando krizi" de yaşandı.

Çankırı Belediyesi personeli içerisinde işçi ve memur çalışanlarından oluşan ve ilk kurulduğu günlerde sayıları 20'yi bulan Belediye Bandosu, belediyede çalışan 165 işçinin başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumlarda işbaşı yapması nedeniyle dağıldı.

Çankırı Belediye Bandosu son zamanlarda sayısı 10'a da düşse, yine de Çankırı'da yapılan kutlama ve etkinliklerde görev yapıyor ve önemli bir eksikliği gideriyordu.

İŞÇİLER KURUMLARA GİDİNCE BANDO DAĞILDI
Belediye çalışanlarının başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlarda işbaşı yapması ile birlikte belediye bandosunda görevli işçi kadrosundan Ümit Kozan, Kazım Alemdar, Tamer Sanar ve Bülent Ateş'in de ayrılmasıyla Çankırı Belediye Bandosu darmadağın oldu.

23 NİSAN TÖRENLERİ ÖNCESİ KRİZ YAŞANDI
Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, 23 Nisan törenlerinde görev alması istenilen Çankırı Belediye Bandosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Belediye Başkanlığına yazmış olduğu taleple yaşanan krizin tetikleyicisi oldu! Belediye Başkan Yardımcılığının konuyla ilgili olarak yaptığı çalışmada, bandoda görevli personelin belediye dışında bir kurumda olduğu anlaşıldı. Bununla birlikte Belediye Bandosunda trompet çalan personelin de Çankırı dışında olması İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebini gerçekleştirme yönünde önemli bir engel teşkil etti.

Mevcut durumda Çankırı Belediye Bandosunu toplamakta zorluk yaşayan Belediye Başkanlığı, çareyi "bandoyu toplayamıyoruz" (!) yanıtında buldu. Böylelikle 23 Nisan törenlerinde "bando" görevi mecburiyet sonucu minik yavrulara kaldı.

Bütün bu yaşanılanlar ışığında, Çankırı Belediye Bandosu tarihin derin sayfalarında kaybolup giderken, başta Çankırı Valiliği olmak üzere yetkililer bugünlerde hummalı bir şekilde "yeniden şehir bandosu nasıl oluşturulur" sorusunun cevabını aramaktalar.

YUKARIDAKİ FOTOĞRAFA GELİNCE...
Sayfamızda yayımladığımız fotoğraf İbrahim Zencirci tarafından 2006 yılında çekildi. Fotoğrafta bulunanlar (soldan sağa) Halil İbrahim Yıldırım (Belediyede memur), Tamer Sanar (Emniyet Müdürlüğü kadrosunda), Ümit Kozan (Emniyet Müdürlüğü kadrosunda), Murat İpek (Emekli), Bülent Ateş (Emniyet Müdürlüğü kadrosunda), İsmail Yalçınkaya (memur), Şakir Ay (memur) birlikteler.

Belediye Bandosunda olduğu halde olmayan Kazım Alemdar (Emniyet Müdürlüğünde), Şef Etem Karakaya ve Ahmet Çim ile Kerem Aydınlı karede yoklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler