Belediye borçlarında yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba

Çankırı Belediyesi, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında vatandaşların belediyeye olan su, emlak ve kira borçlarını yeniden yapılandırıyor.

ÇANKIRI Belediyesi, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında vatandaşların belediyeye olan su, emlak ve kira borçlarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen aboneler, 31 Mayıs 2023 Çarşamba gününe kadar Çankırı Belediyesi'ne şahsen müracaat ederek uygulamadan yararlanabilecek.

Borçların peşin ödenmesi durumunda yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim uygulanacak. Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında yüzde 50, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. Abonelere kolaylık olması amacı ile yapılandırılan tutarlar, aylık dönemler halinde 48 aya varan sürelerde taksitle ödenebilecek.

Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Belediye Hizmet Binası 1. kat Gelirler Müdürlüğü Tahsilat Servisi'ne başvuru yapabilecek.

cankiri-yapilandirma-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler