‘Berberoğlu milletvekili mi?’ sorusuna Şentop’tan yanıt

‘Berberoğlu milletvekili mi?’ sorusuna Şentop’tan yanıt

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bir gazetecinin "Enis Berberoğlu şu anda miletvekili mi değil mi?" sorusuna şu yanıtı verdi...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanat Koleksiyonu “Füreya Koral Sergisi”nin açılışı sonrası konuştu.

Şentop, Enis Berberoğlu kararıyla ilgili olarak, “O karar bu sabah itibariyle bilgi olarak gelmiş. İlk değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekilliğinin nasıl verileceği konusunda açık bir hüküm yok. Genel hukuk kuralları çerçevesinde değerlendireceğiz” diye konuştu.

BERBEROĞLU HAKKINDAKİ FEZLEKEYE İTİRAZ ETTİ
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yeniden yargılanması ve infazın durdurulmasına karar verilerek dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderilen Enis Berberoğlu, fezleke itirazda bulundu.

Berberoğlu’nun avukatları tarafından düzenlenen fezlekeye ilişkin itiraz dilekçesinde, “Mahkemenizce düzenlenen fezlekenin hukukun temel ilkelerine, aleyhe değiştirme yasağı kuralına, usul ve yasaya bariz şekilde aykırı olması sebebiyle keyfilik içeren, müvekkile karşı husumet güdüldüğünün ve objektiflikten uzaklaşıldığının ispatı niteliğinde olan iş bu fezlekenin tamamlanmadan iadesinin istenerek usul ve yasaya uygun yeni bir fezleke düzenlenmesi talebidir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler