Berna Gözbaşı kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır?

Berna Gözbaşı kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır?

Süper Lig tarihindeki ilk kadın futbol kulübü başkanı olan Berna Gözbaşı kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte Berna Gözbaşı'nın özgeçmişi...

KAYSERİSPOR Başkanı Berna Gözbaşı, Konyaspor ile oynanan karşılaşmanın ardından hiç beklenmedik bir açıklama yaptı ve istifa sinyalleri verdi. Gözbaşı, kulübü kurtarabilmek için varını yok ettiğini ve elinden geleni yaptığını ifade etti. Gözyaşları içinde yaptığı bu açıklamanın ardından araştırılmaya başlandı. Peki Berna Gözbaşı kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte Berna Gözbaşı'nın özgeçmişi...

BERNA GÖZBAŞI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

1974 Gelibolu doğumlu Berna Gözbaşı 47 yaşındadır. Kayserili memur bir ailenin tek kızıdır. Astsubay olan babasının o sıradaki görev yeri olan Gelibolu'da doğdu. 11 yaşından itibaren Kayseri'de akrabalarının yanında okudu. Üniversite eğitimini, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden 1996 yılında mezun olarak tamamladı.

Kariyer hayatı boyunca oldukça başarılı işlere imza atan Gözbaşı, iş hayatında gösterdiği performans sayesinde birçok ödülü almaya hak kazandı.

On bir yıl basketbol oynayan Berna Gözbaşı, 2018 yılında Kayserispor Futbol Kulübü yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak kulüp tarihinde ve Anadolu'da yer alan Süper Lig kulüpleri içerisinde bu göreve gelen ilk kadın oldu. Başkan Erol Bedir'in 2019'da istifası üzerine seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da başkan seçildi ve Süper Lig tarihindeki ilk kadın futbol kulübü başkanı oldu. 2021'de bu göreve yeniden seçildi.

SAYESİNDE BİRÇOK KOBİ İHRACAT YAPMAYA BAŞLADI

Berna Gözbaşı, Kayseri Çinkur'da iş hayatına adımını attı. Bu görevi sırasında bir yıl kadar Londra'da kalarak Londra Metal Borsası'nda eğitim alma ve deneyim edinme imkanı buldu. Londra Metal Borsasında "Uluslararası Finans, Metal Ticareti, Futures& Options" konusunda eğitim almasının ardından 2001'de BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu.

Gözbaşı birçok firmaya uluslararası pazarlama ve dış ticaret danışmanlığı yaptı. 2001-2006 arasında Ortadoğu, Doğu ve Batı Afrika pazarlarında çalışan Gözbaşı sayesinde birçok KOBİ ihracat yapmaya başladı.

2006 senesinde yatak üretimine başlayan Gözbaşı, BRN Yatak ile 60'dan fazla ülkeye ihracat yaptı.

Kayseri Sanayi Odası ilk kadın meclis üyesi ve HES Kablo Kayserispor Başkanı olan Berna Gözbaşı, 2 kız çocuğu annesidir.

BERNA GÖZBAŞI'NIN ALDIĞI ÖDÜLLER

Berna Gözbaşı, "Alanında En Başarılı İş Kadınları" ve "Yılın En Başarılı Kadın İşvereni" ödüllerinin sahibidir.

2012 "AKİB – 2012 Yılı Kayseri İhracatının Yıldızları" Ödülü

2012 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Harvard Üniversitesi -AllWorld Network – Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 25 Şirketi arasında yer aldı.

2012 Yaratıcı Genç Girişimciler Derneği Ödülleri Türkiye 1'incisi oldu. (CYEA Creative Young Entrepreneurship Awards 2012)

2011 Avrupa İş Ödülleri'nde (European Business Awards) "Yenilikçilik, Inovasyon ve En İyi Uygulamada" 15 bin firma arasından finale kaldı ve Avrupa'nın en başarılı 10 girişimcisi arasına girdi "Ruban D'Honneur 2011"

2009 Dünya Gazetesi, DHL ve Akbank işbirliğiyle hazırlanan Türkiye geneli "İhracatın Yıldızları" yarışmasında "Yeni Pazarlama Ulaşma Başarısı"

2009 Kayseri Sanayi Odası'nın "Krizde İhracat ve İstihdamı Artırma ve Yenilikçi Ürünler" Özel Ödülü'ne layık görüldü.

2007 Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi – "Türkiye'nin Kadın Girişimci" Yarışması'nda Türkiye birincisi seçildi.

2006 Kayseri Ticaret Odası – "Başarılı Genç İhracatçısı"

2002 Dünya Gazetesi – "İllerin En Başarılı İş Kadını" Yarışması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler