Beşiktaş 1-0 Başakşehir FK

Beşiktaş 1-0 Başakşehir FK

Beşiktaş, Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı ilk maçta konuk ettiği Başakşehir'i mağlup etti. Ante Rebic'in müthiş pası sonrası ağlara giden top, Beşiktaş'a üç puanı getirdi.

TRENDYOL Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında RAMS Başakşehir’i konuk etti. Tüpraş Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, 1-0 kazandı.

Rıza Çalımbay’ın 18 yıl sonra Beşiktaş’ta teknik direktör olarak çıktığı ilk maçta üç puanı getiren gol, Ante Rebic’in müthiş pası sonrası 55. dakikada Jackson Muleka’dan geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 22’ye yükseltirken, ligde galibiyet hasreti dört maça çıkan ve 9 puanda kalan Başakşehir düşme hattından kurtulmadı.

İlk yarısı berabere sonuçlanan maçın ikinci yarısına baskılı başlayan Beşiktaş, golü de bulmayı başardı. Ante Rebic’in şık asisti ile ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Jackson Muleka kalecinin yanından vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

18 YIL SONRA İÇ SAHADA TAKIMIN BAŞINDA

Beşiktaş’ta yeni teknik direktör Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı takımın başında 6 bin 601 gün sonra yeniden sahaya çıktı. 2005-2006 sezonunun 9'uncu haftasında (16 Ekim 2005) alınan 0-0’lık Kayserispor karşılaşmasının ardından istifa eden teknik direktör Rıza Çalımbay, bir başka deyişle 18 yıl 27 gün sonra ilk maçıyla siyah-beyazlı taraftarların karşısında yeraldı.

Teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın istifasının ardından göreve getirilen Rıza Çalımbay’ın Beşiktaş’taki 2'nci dönemi de Başakşehir FK maçıyla resmen başladı.

Trendyol Süper Lig'de günün sonuçları:
Pendikspor 1-0 Samsunspor
Çaykur Rizespor 1-0 İstanbulspor
Adana Demirspor 0-0 Fenerbahçe

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Manisa FK 0-2 Bandırmaspor
Boluspor 2-3 Sakaryaspor
Erzurumspor FK 3-2 Göztepe
Kocaelispor 2-1 Çorum FK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler