Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0 İZLE

Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0 İZLE

Kartal zirveye kondu...

Beşiktaş,  bu sezonki müthiş performansını Avrupa Ligi'nde C Grubu'nun final maçında taçlandırdı. Siyah beyazlılar, grubunun liderinin belirleneceği maçta Tottenham'ı1-0 yenerek grubunu zirvede tamamladı. 

Beşiktaş, grup liderliği için oldukça önemli olan Tottenham maçına 8 futbolcusundan yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Demba Ba, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Tomas Sivok, Oğuzhan Özyakup, Cenk Gönen ve Uğur Boral ile kırmızı kart cezalısı Hutchinson, Tottenham karşısında forma giyemedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda kadroya genç oyuncular Furkan Yaman, Atınç Nukan, Ümit Karaal ve Tugay Kaya'yı da dahil etti. Furkan, Tugay ve Ümit bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında kadroya alındı.

Gruptan çıkmayı önceden garantileyen iki takımın mücadelesinde ilk dakikalarda Tottenham topu kontrolü altında tutunca, Beşiktaş istediği hamleleri yapamadı. Birbirinden kopuk oynayan ve çok pas hatası yapan siyah-beyazlı takım, pozisyon üretmekte zorlandı. Orta sahada organizasyonları yapması beklenen Sosa'nın etkisiz ve fizik olarak zayıf kalması Beşiktaş'ın istediği hücumları yapamamasına neden oldu. Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 0-0 beraberlikle gitti.

Karşılaşmanın 8. dakikası oynanırken, stat ışıkları söndü. Karşılaşmanın hakemi Stefan Johannesson, kısa bir süre bekledikten sonra futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Hakem üçlüsü de odalarına gitti. Siyah-beyazlı taraftarlar, elektrik kesintisi süresince ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını açarak, tezahüratlar yaptı. Uzatmanın 2. dakikasında yine bir eletrik kesinti yaşandı. 

İkinci yarıda Beşiktaş daha hareketli bir futbol ortaya koymaya başladı. Bunun sonucunda pozisyonlar ve gol de geldi. 58. dakikada nefis şutu direkten dönen Cenk Tosun, 1 dakika sonra Olcay'ın içeri çevirdiği topu ağlara gönderdi ve siyah beyazlıları öne geçiren isim oldu. Golden sonra Kerim ile çok net bir fırsatı kullanamayan temsilcimiz, son anlara kadar üstünlüğünü korumayı başardı ve 12 puanla  grubu lider tamamladı. Tottenham ise 2. sırada kaldı.

VE CENK TOSUN'UN GOLÜ

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sonuçları
A Grubu
Apollon Limassol: 0 - Villarreal: 2
Mönchengladbach: 3 - Zürich: 0

B Grubu
Club Brugge: 2 - HJK Helsinki: 1
FC Copenhagen: 1 - Torino: 5

C Grubu
Beşiktaş: 1 - Tottenham: 0
Partizan Belgrade: 0 - Asteras Tripolis: 0

D Grubu
Dinamo Zagreb: 4 - Celtic: 3
Salzburg: 5 - Astra Giurgiu: 1

E Grubu
Panathinaikos: 1 - Estoril: 1
PSV Eindhoven: 0 - Dinamo Moscow: 1

F Grubu
Dinipro Dnipropetrovsk: 1 - Saint-Etienne: 0
Qarabağ Ağdam: 0 - İnter: 0

G Grubu
Sevilla: 1 - Rijeka: 0
Standard Liege: 0 - Feyenoord: 1

H Grubu
Everton: 0 - Krasnodar: 1
Lille: 0 - Wolsburg: 1

I Grubu
Napoli: 3 - Slovan Bratislava: 0
Young Boys: 2 - Sparta Prag: 0

J Grubu
Rio Ave: 2 - Aalborg: 0
Steaua Bucarest: 0 - Dynamo Kiev: 2

K Grubu
Fiorentina: 1 - Dinamo Minsk: 2
PAOK: 1 - Guingaamp: 2

L Grubu
Legia Warszawa: 2 - Trabzonspor: 0
Metalist Kharkiv: 0 - Lokeren: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler