Beşiktaş: 3 - DG Sivasspor: 1

Beşiktaş: 3 - DG Sivasspor: 1

Beşiktaş'ın yüksek tempolu ve coşkulu oyunu Sivasspor maçında da sürdü. Maça fırtına giren siyah-beyazlılar, ilk yarıda bulduğu gollerle maçı kopardı ve haftayı lider tamamladı: 3-1.

SPOR Toto Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Sivasspor’u konuk etti. Tüm biletlerin tükendiği Vodafone Park’taki mücadeleyi siyah-beyazlılar 3-1 kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Karagümrük maçına başladığı gibi bu mücadeleye de fırtına gibi başlayan siyah-beyazlılar ilk yarıda 3 gol bularak taraftarlarına futbol şöleni yaşattı.

Beşiktaş’a liderliği getiren golleri 12 ve 42. dakikalarda Muleka ile 29’da Weghorst kaydetti. Hollandalı golcü 4 maçtaki 2 gol ve 3 asistlik performansıyla Beşiktaş’ın 10 puanlık başlangıcına damga vurmayı başardı.

Yüksek tempoda rakibine fırsat vermeyen Beşiktaş, ikinci yarıda da hücum futbolunu devam ettirdi ancak farkı arttıramadı. İkinci yarıya 3 değişiklikle başlayan Sivasspor oyunu biraz tutmaya başladı. Oyuna 74’te giren yeni transfer Dia Seba 86. dakikada kırmızı-beyazlıların tek golünü kaydetti.

Valerien Ismael yeni transfer Dele Alli’yi 78 dakika oyunda tutarken; bir diğer yeni transfer Kerem Atakan Kesgin, İngiliz yıldızın yerine oyuna dahil oldu.

Bu galibiyetle Beşiktaş 10 puanla haftayı lider kapattı. Galibiyetle yine tanışamayan Sivasspor ise 2 puanla 16. sırada yer aldı.

Beşiktaş gelecek hafta Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Sivasspor ise sahasında Karagümrük’ü konuk edecek.

Fotoğraf: Hüseyin Çağlar – Sözcü

MÜKEMMEL PASLA GOLÜ GETİRDİ

Beşiktaş sol kanattan Nkoudou ile etkili geldiği pozisyonda golü Muleka ile buldu. 12. dakikada Nkoudou’nun pasını Weghorst, boş pozisyondaki Muleka’ya bıraktı. Pası çok iyi değerlendiren Muleka sağ ayağıyla topa uzanıp yerden sert şutla Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

WEGHORST BU KEZ KENDİ ATTI

Dakikalar 29’u gösterdiğinde Beşiktaş farkı 2’ye çıkardı. Weghorst sahipsiz kalan hava topunda Rosier’i görüp ceza sahasına koşusunu yaptı. Fransız sağ bek topu sürüp ceza sahasındaki arkadaşını gördü. Savunmadan önce davranıp ön direğe koşu yapan Weghorst rahat bir kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

Fotoğraf: Fatih Erdoğdu – Sözcü

MULEKA YİNE SAHNEYE ÇIKTI

42. dakikada Beşiktaş’ın kazandığı korneri Masuaku kullandı. Ön direkte gelen topu savunmanın müdahalesine rağmen kaleye gönderen Muleka maçtaki ikinci golünü atarak skoru 3-0’a getirdi.

COŞKUYLA İZMİR MARŞI SÖYLENDİ

Beşiktaş tribünleri maçın son 10 dakikasında hep bir ağızdan İzmir Marşı söylerken “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı attı.

SİVAS’IN TEK GOLÜ YENİ TRANSFERDEN

Sivasspor’un maçtaki tek golü 86. dakikada geldi. Oyuna 74. dakikada dahil olan yeni transfer Dia Seba, kaleye uzak mesafeden çektiği şutta kaleci Ersin’i çaresiz bırakıp yeni takımıyla ilk golünü kaydetti: 3-1.

Süper Lig'de oynanan diğer karşılaşmada;

Konyaspor: 1 - Fenerbahçe: 0

TFF 1. Lig'de günün tek karşılaşmasında;

Sakaryaspor: 2 - Tuzlaspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler