Beşiktaş: 4 - Kayserispor: 0

Beşiktaş: 4 - Kayserispor: 0

Şampiyonluk yolunda kritik bir viraja giren lider Beşiktaş, Süper Lig'deki 1903. maçında Kayseripor'u 4-0 mağlup etti.

Bu sonuçla siyah beyazlılar Galatasaray derbisi öncesi zirvedeki yerini sağlamlaştırmış oldu. 

Karşılaşmaya etkili başlayan Siyah Beyazlılar Mario Gome ile gole yaklaştı. Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte topla buluşan Mario Gomez'in çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.
 
Beşiktaş 10. dakikada Mario Gomez'in kafa golüyle Kayserispor karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa, ortasını ön direkte bulunan Mario Gomez'e yaptı. Sosa'nın ortasına iyi yükselen Mario Gomez'in kafa vuruşunda top kaleci Ali Ahamada'nın solundan ağlarla buluştu. Gomez bu golle bu sezon ligdeki 24. golüne imza attmış oldu.

23. dakikada Mario Gomez'in pasıyla ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup şık bir vuruşla Kayserispor kalecisi Ahamada'yı avladı ve farkı 2'ye çıkardı.

Karşılaşmanın 34. dakikasında sahneye bu kez Ricardo Quaresma çıktı. Olcay Şahan'ın uzun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Portekizli oyuncu ceza sahası içerisine girdikten sonra topu soluna çekip yerden şutunu çekti ve top kaleci Ali Ahamada'nın solundan ağlarla buluşturdu. Bu golle birlikte yıldız oyuncu ligde 186 gün sonra ilk golünü atmış oldu.

İlk yarının son dakikalarında Dusko Tosic'in ceza sahası dışından şutu direğe takılırken kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 3-0'lık skorla gitti.

Karşılaşmanın 56. dakikasında Olcay Şahan'ın pasıyla ceza sahasının içinde topla buluşan Mario Gomez Ali Ahamada'yı geçtikten sonra topu kaleye gönderdi ancak top kale çizgisine paralel dışarı çıktı.

Mücadelenin 64. dakikasında Beşiktaş hucümunda Ali Ahamada, Jose Sosa'nın ceza sahası içinden şutunda gole izin vermedi ve farkın açılmasına engel oldu.

68. dakikada Ricardo Quaresma ceza sahasının içinde Zeki Yavru'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Alman golcü Gomez penaltı vuruşun gole çeviremedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında Beşiktaş oyundaki üstünlüğünü korudu ve 90. dakikada Cenk Tosun maçın skorunu tayin etti. 4-0!

Bu sonuçla 73 puan liderliğini sürdüren Beşiktaş maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 6'ya çıkarırken Kayserispor ise 32 puanla 14. sırada kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler