Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan Ali Koç yorumu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan Ali Koç yorumu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni transferlerin imza töreninde konuştu. Futbolda çok olumlu bir havanın olduğunu söyleyen Fikret Orman, "Bunu Ali Koç'a borçluyuz" dedi.

Beşiktaş, yeni transferleri Enzo Roco, Umut Nayir, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın için imza töreni düzenledi. İmza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u övdü.

Ali Koç’un başkan seçilmesinden sonra Türkiye’deki futbol camiasında değişim olduğunu söyleyen Fikret Orman “Son 2-3 senedir Başakşehir ile rekabet yaşıyoruz. Ancak onlarla kişisel demeçlerimiz olmadı. Geçen sene Galatasaray şampiyon oldu, onları tebrik ettik. Onlarla da tartışmamız olmadı. Futbolda şu an inanılmaz pozitif hava var. Bunu Ali Koç’a borçluyuz. Sayın Ali Koç, hiçbir ego elde etmeden, kamuoyu önünde bizimle alakalı pozitif kelimeler kullandı. Böyle bir ortamın oluşmasına Fenerbahçe kulübü çok büyük destek verdi. Böyle bir rekabeti yaşama lüksünü gördüğümüz için çok mutluyum. Geçenlerde Kulüpler Birliği Başkanı olarak Ali Koç’a teşekkür ettim” dedi.

Fikret Orman, gündeme ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Oyuncuların alıcıları çıkıyor, gitmek istiyorlar. Bazılarına da ‘Git’ diyoruz gitmiyorlar çünkü teklif yok. Fabri mesela hayali için gitti. Cenk Tosun da hayali için gitmek istedi, onları biz satmak istemedik. Gazetelerde, o gidiyor, bu gidiyor. Basın, Beşiktaş’ı yönetme makamı değildir. Taraftar da transfer makamı değildir. Herkesin elinde hesap makinesi. Bu bizim işimiz. Bu çocuklar makine değil, onlar da bu yazılan haberleri okuyor.

Biz hayatı sadece Beşiktaşlılar’la yaşamıyoruz. Yeğenlerimiz, akrabalarımız, hepsi Beşiktaşlı değil. Bizim gönlümüz Beşiktaş’ı çok seviyor ama Galatasaray’la, Fenerbahçe ile, Trabzonspor’la düşman değiliz. Hayattaki en yakın dostlarım da farklı takımları tutuyor.

Önceliğimiz ofansif orta saha. Onun dışında daha çok vaktimiz var. Satmadan adam almayacağız. Tolga Zengin müthiş bir kaleci. Kaleci hocalarına göre Fabri’den daha iyi kaleci. Bir maçta şanssızlık yaşadı. Arkasında durursak çok iyi performans çıkartır.

Pepe gitmek istediğini söylemedi. Vida için yazılanlar da bize ulaşmadı. Bir oyuncu gitmek istediğini bize söylerse gereken yapılır. Bazı oyuncular 2-3 senedir bizde ama gitmiyorlar çünkü isteyen kulüp yok.

Bizim 3 yıllık UEFA anlaşmamız vardı. Biz de bu anlaşmalarımıza harfiyen uyduk. Şu anda şartlarımız yok. Futbol kadromuz yaşlanmaya başlamıştı. Takımdan ayrılan oyuncularımızın yaşlarına bakarsak bunu da görebiliriz.

Türkiye’nin gerçekleri var. Kur artışı oldu. Yayıncı kuruluş kur artışından rahatsız oldu. Bütün kulüplerde dahil şu ismi alacağız mantığında değil. Herkes tablonun farkında. Bunu aylar öncesinde dile getirmiştim. Faizler arttı, kur arttı, daralacağız demiştim. Şu anda kulüplerimiz bu konuda ciddiyet içerisinde…

Avrupa’nın en büyük liglerine oyuncular gönderebiliyoruz. Bize gelen oyuncular Avrupa’ya gidebiliyor. Beşiktaş bir vitrin kulübü…”

Eski golcüleri Mario Gomez ile ilgili sorulan soruyu ise Fikret Orman “Mario Gomez’i biz göndermek istemedik. Kendisi gitti. Kalmasını hakikaten çok istedik. Bana, ‘Gelmek istiyorum’ diye bir talebi olmadığı için, öyle bir düşüncemiz yok. Sevdiğimiz bir oyuncu. Aynı Ferdinand gibi, bir senede, bin senelik sevgi yarattı” şeklinde cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler