Beşiktaş, Ümraniyespor’u dağıttı: 5-2

Beşiktaş, Ümraniyespor’u dağıttı: 5-2

Beşiktaş, Ümraniyespor maçında Teknik Direktör Şenol Güneş'e "hoş geldin" hediyesi verdi. Siyah beyazlılarda göreve getirilen ve 3,5 yıl sonra Dolmabahçe'de ilk maçına çıkan Şenol Güneş, toplamda 7 golün atıldığı maçta Beşiktaş taraftarına "merhaba" dedi.

SÜPER Lig 12. haftasında HangiKredi Ümraniyespor’u ağırlayan Beşiktaş, gol düellosu şeklinde geçen maçı ikinci yarıda koparttı ve 5-2’lik galibiyetle iki hafta sonra 3 puanla tanıştı. Ligde galibiyeti olmayan Ümraniyespor’un hasreti devam etti.

Maçtaki gol perdesini 5. dakikada Cenk Tosun penaltıdan açarken, 33’te Wout Weghorst skoru 2-0 yaptı. Ancak 45’te Yonathan Del Valle’nin golü Ümraniyespor’u umutlandırdı ve ilk yarı 2-1 sonuçlandı. İkinci yarıya da golle başlayan ve 48’de Tayyip Talha ile skoru 3-1 yapan Beşiktaş, 57’de Durel Avounou’ya engel olamayınca skor 3-2’ye geldi. Ancak 62. dakikada yine Cenk Tosun ve 78’de Weghorst’un attığı goller, Beşiktaş’ı 5-2’lik galibiyete taşıdı.

Beşiktaş’ta bu sezon ilk kez ilk 11’de sahaya çıkan Cenk Tosun 2 gol - 1 asistle yıldızlaşırken, Hollandalı forvet Weghorst da 2 golle galibiyette önemli rol oynadı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 20 yaparken, 11 maç sonunda galibiyeti bulunmayan lig sonuncusu Ümraniyespor 8. yenilgisini tattı ve 3 puanda kaldı.

VAR PENALTI DEDİ, CENK AÇILIŞI YAPTI

Maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu Ümraniyespor sahasına yıkan Beşiktaş, 2. dakikada yaşanan bir pozisyon sonrası penaltı kazandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Weghorst pasını vermek istedi ancak, top Ümraniyesporlu Allyson’un eline değdi. VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Cenk Tosun 5. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

WEGHORST’TAN GOLCÜ VURUŞU

Golden sonra temposu düşen Beşiktaş, 33. dakikada Wout Weghorst’un golüyle farkı ikiye çıkardı. Gedson Fernandes’in orta sahada kaptırdığı topu tekrar geri kazanmasıyla hızlı atağa çıkan siyah beyazlılarda, Cenk Tosun savunmanın arkasına koşu yapan Weghorst’a pasını verdi. Hollandalı forvet uzak köşeye yerden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirdi. İlk golü kaydeden Cenk Tosun, bu golün de asistini yaparak, 5 yıl sonra bir maçta hem gol hem de asist yapmayı başardı.

ÜMRANİYESPOR BASKISI GOLÜ GETİRDİ

Beşiktaş karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan Ümraniyespor, ilk yarının son bölümünde siyah beyazlıların yarı sahasında çoğalmaya başladı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza yayı üzerine gönderilen pası Beşiktaş savunmacısı Tayyip Talha kontrol edemedi. Rakibinin hatasını değerlendiren Yonathan Del Valle topu kaptıktan sonra ceza sahası içine girer girmez sert bir şutla topu ağlara gönderdi ve 45’te durumu 2-1’e getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

GÜNEŞ’TEN OYUNA MÜDAHALE VE ÜÇÜNCÜ GOL

İkinci yarıya üç oyuncu değişikliği ile başlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Tayfur Bingöl, Umut Meraş ve Nathan Redmond’ı oyuna aldı. Arthur Masuaku, Dele Alli ve Valentin Rosier’i yedek kulübesine çeken Güneş’in hamlesi, ikinci yarının hemen başında sonuç verdi. Dakika 48’de Josef de Souza’nın ceza sahası içine yaptığı orta Tayyip Talha’nın önünde kaldı. Seken topa düzgün bir vuruş yapan Tayyip Talha, skoru 3-1’e getirdi ve Giresunspor maçından sonra yine ağları sarsmayı başardı.

ÜMRANİYESPOR KOVALIYOR, BEŞİKTAŞ KAÇIYOR…

Beşiktaş’ın farkı arttırmasına rağmen oyunu bırakmayan Ümraniyespor, 57. dakikada farkı tekrar bire indirmeyi başardı. Sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Geraldo, yerden ceza alanı içine bomboş pozisyondaki Durel Avounou’ya pasını verdi. Avounou tek vuruşla skoru 3-2 yapan golü attı.

Bu golden 5 dakika sonra Beşiktaş yine Cenk Tosun’la Ümraniyespor ağlarını sarsmayı başardı. Nathan Redmond’un sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen tecrübeli forvet, kafa vuruşuyla skoru 4-2 yapan golü attı ve maçtaki ikinci golünü kaydetti.

WEGHORST FİŞİ ÇEKTİ

Mücadelenin 78. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Wout Weghorst, skoru 5-2’ye getiren golü kaydetti. Gedson Fernandes’in Ümraniyespor savunmasının arkasına attığı pasa çok iyi hareketlenen Hollandalı oyuncu, sol çaprazdan kaleci Anıl Demir’i geçtikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
MKE Ankaragücü 4-1 Hatayspor
Kayserispor 2-2 Adana Demirspor
İstanbulspor 2-5 Fenerbahçe

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Tuzlaspor 1-3 Keçiörengücü
Erzurumspor FK 0-1 Eyüpspor
Boluspor 1-0 Adanaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler