Bilal Erdoğan'ın TÜGVA'sına Çankırı Valiliği'nden kıyak!

Bilal Erdoğan'ın TÜGVA'sına Çankırı Valiliği'nden kıyak!

Kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliğine, Çankırı İl Özel İdaresi mülkiyetindeki tarihi bina aylık 435 liradan kiraya verildiği ortaya çıktı.

Kendisine tanınan imtiyazlar sonucu Türkiye genelinde kamuoyunda tartışılan, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı, bilinen ismiyle TÜGVA'ya bir kıyak da geçtiğimiz aylarda Çankırı İl Genel Meclisi Encümeni'nden çıkan kiralama kararı ve Vali Abdullah Ayaz'ın onayı ile gerçekleştirildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre geçtiğimiz yıllarda Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi bina; Çankırı İl Özel İdaresi Encümeni kararı ile TÜGVA Çankırı İl Temsilciliği'ne aylık 435 TL'den kiralandı.

Tarihi binanın başkanlığını Vali Abdullah Ayaz'ın yaptığı 7 kişilik Çankırı İl Genel Meclisi Encümenince 'kiralanması' işlemine MHP grubunun 'red' oyu verdiği öğrenildi.

BÖYLESİ BİR BİNANIN ÇANKIRI'DA
"KİRA" KARŞILIĞI 435 LİRA MI?

Ülke geneli ile birlikte Çankırı'da yüksek oranda artan kira ücretleri gözönüne alındığında restorasyonu için milyonlarca lira harcanan böylesi tarihi bir binanın Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında bulunduğu TÜGVA'ya 435 Türk Lirası gibi 'komik' bir rakama kiralanması, 'devlet malının deniz, yemeyenin domuz' (!) olarak değerlendirildiği deyimi de akla getirmiyor değil!

Çankırı Valiliği'nin geçtiğimiz aylarda aldığı bu kararından geriye dönmesi sokaktaki vatandaşın beklentisi...

Vali Abdullah Ayaz'ın konuyla ilgili olarak sergileyeceği duruşu ilgiyle takip etmeye devam edeceğiz.

MANİSA'DA YEREL MAHKEME, TÜGVA'YI
"KAMU KURUMU VE KURULUŞU" GÖRMEDİ!

Konuyla ilgili olarak ülke genelinde gündem olan bir olayı hatırlatmakla haberimizi sonlandıralım. MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) "ücretsiz" olarak 5 yıllığına devrettiği kafeye karşı açılan davada yerel mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

CHP’li meclis üyeleri, devri “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle yargıya taşımıştı. Manisa 1. İdare Mahkemesi, “yürütmenin durdurulmasına” karar verdi. Kararın gerekçesinde, TÜGVA’nın mahalli idare ya da kamu kurumu ve kuruluşu olmadığı vurgulanarak devrin hukuka uygun bulunmadığı belirtilmişti. Yerel Mahkeme'nin bu kararına Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce bir üst mahkemeye yapılan 'yürütmeyi durdurma kararı' da reddedilmişti!

Anlayacağınız TÜGVA ve il temsilcilikleri adına ülke genelinde gerek yerel yönetimler gerekse Valilikler aracılığı ile yapılan "ücretsiz" ya da "emsal değerinden düşük" kiralama işlemleri hukuk önünde çok da geçerli olmuyor...

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler