Binali Yıldırım: Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir

Binali Yıldırım: Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir

Binali Yıldırım günler sonra kameralar karşısına çıktı. Yıldırım, "Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir" dedi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım günler sonra kameralar karşısına çıktı. 

Binali Yıldırım seçim gecesi yaşananları anlattı. Yıldırım'ın açıklamasının satır başları şöyle:

"Bu seçimleri ikiye ayırmak gerekir. Bir tanesi seçim günü yapılan işlemler. İkincisi de seçim itirazlarının değerlendirildiği yargısal süreç. Yargısal süreç devam ediyor. Burada gerek AK Parti gerek diğer partiler çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu...

Bu itiraz süreci seçim kültürümüzde her seçimde olmuştur. İlk itiraz 1946'da olmuştur. O itirazı da CHP yapmıştır. İtiraz kültürü CHP'ye yabancı değildir. Bugün bu itirazlara tahamülsüzlük anlaşılır değildir. 

Bunları niye söylüyorum. Biz hukukun peşindeyiz. Biz vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunu da kısmen başardık.

Seçimlerin bu hale dönüşmüş olması tatsız bir şey. İstanbul gibi büyük bir yeri yönetecek başkanın, şaibeler, sakatlanmış seçim sonuçlarıyla başkan olması pek hoş olmaz. Başkanın güçlü şekilde görev yapması, hizmet yapması bütün İstanbulluların arzusudur. 

Biz başından beri hukuk vurgusu yapıyoruz. Şu anda da işleyen süreç bundan ibarettir. YSK sürecin sahibidir, patronudur. İtirazları tamamiyle YSK yürütmektedir. Bizim taleplerimizin bir kısmını reddetmiştir bir kısmını kabul etmiştir. Netice olarak bir sona yaklaşmış buluyoruz. Maltepe'deki sayımlar da tamamlandığında bu süreç bitmiş olacak. 

Şunu anlayabilmiş değilim. Bir tahammülsüzlük var ortada. 'Seçimi kazandık verin mazbatayı'. Kardeşim seçimi kazandığının kararını sen mi vereceksin. Kararı veren YSK'dır. Bugün verilmiş bir karar var mı?"

"BU SEÇİM MURDAR OLMUŞ BİR SEÇİMDİR"
Büyükçekmece'deki iddialara da değinen Binali Yıldırım, yanında bulunan AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler'e söz verdi. AKP'li Güler Büyükçekmece'deki iddiaları yineledi.

Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükçekmece olayında deniliyor ki seçmen naklini herkes yapıyor. Siz de yaptınız. Bu durum sahtekarlık. Kendi iradenizle seçmen nakli yapmıyorsunuz. Bilgisayarın başında, oturduğunuz yerde giriş yapıyorsunuz. MHP İlçe Başkanının evinde 6 tane seçmen yazılmış haberi yok. Ve bunu yapan kim CHP'li Büyükçekmeceli Belediyesinden Nüfus'a geçici görevlendirilen biri. Bu geçen seneden planlanmış. İtiraz edilmesine rağmen, süreç bittiği için devam etmemiş. İptal edilebileceği kadar iptal edilmiş ancak hepsini olmamış. 

Bu seçimleri bu şekilde gelmesini körükleyen rakip aday açıkçası. Yoksa bu itiraz süreçleri her dönemde olmuştur. Sükunet içinde gerçekleşmiştir. Ben değerli rakibim Sayın İmamoğlu'na bu gibi tecrübesiz davranışlara son vermesini ve YSK'nın kararlarını beklemesini tavsiye ediyorum.

Seçimde yapılan usulsüzlükler, yanlışlıklar, şaibeler, oy hırsızlıklarıyla sınırlı değil. Daha birçok yanlışlar var. Büyükçekmece'deki olay çok konuşuldu. Hepimize düşen, sonucu sükunetle beklemektir. Dış ülkelere mesajlar göndermek, dış ülkelerin Türkiye'ye baskı yapmasını sağlamak, bunlar bizim milletimizin canını sıkmaktadır.

Sahtekarlığın son kullanım tarihi olmaz. Sahtekarlık başta yapılmışsa sonuna kadar devam eder. Bu tıbbi ilaç değil. Seçmenin iradesini ve oyunu çalmak bir miada bağlı değildir. Son kullanım tarihi de olmaz. Bunu İstanbulluların takdirine sunuyorum. Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir.

"BAZEN ŞU DA SÖYLENİYOR; GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇSAYDINIZ DA
HİLE OLMASAYDI. İYİ TAMAM BUNA İTİRAZIM YOK"
İstanbul için verilen oyun kaybolmaması için mücadele ediyoruz. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kararı YSK verecektir, YSK kararı da herkesi bağlayan bir karar olacaktır. İmamoğlu ilk günlerdeki konuşmasında tek güvendiğim kurum YSK demiştir. Bugünlerde o açıklamayı değiştirmeye çalışıyor. Hukuk devletinde müracaat edeceğimiz başka bir makam bulunmamaktadır. Sayım neden tamamlanmıyor lafının da maksatlı olduğunu işte gördük. Seçim gecesi sayım heyetinin sayısı sandık sayısı kadardı. 8-9 saatte saydılar. Şimdi heyet sayısı 150'yi geçmez. 150 heyetin bu kadar oyu ne kadar zamanda sayacağı ortada. İtiraz süreci devam ettiğine göre işi yönetecek olan seçim kuruludur. 

Bazen şu da söyleniyor; gözünüzü dört açsaydınız da hile olmasaydı. İyi tamam buna itirazım yok. Ama bu hırsızlığı, şaibeyi, yolsuzlukları haklı gösterir mi? İtiraz etmesek 29 binden 12 bine kadar çalınan oyları geri getirmesek gitmişti o oylar. Biz bize verilen ya da rakip adaya verilen oyların yerine gitmesiyle meshulüz. Burada organize bir kötülüğün olduğunu ortaya konuluyor. Seçimden sonra bizi yüzlerce insan aradı. Sandıklarda 3 tane pusula verilmesi gerekirken iki tane pusula verildiğini söylüyor insanlar. Bu da üzerinde durulması gerken bir durumdur. Bu da somut bir şüphedir. Onlarca delilden bahsedebiliriz. Usulsüzlükten bahsedebiliriz. Bizim amacımız itiraz süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesi."

YENİDEN ADAY OLACAK MI?
Yıldırım, gazetecilerin "İstanbul seçimi yenilenirse yeniden aday olur musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Süreci YSK yönetiyor, dolayısıyla YSK’nın vereceği kararlar ortada yokken, böyle bir süreç yaşanmamışken böyle bir öngörüde bulunmak anlam ifade etmez. Bekleyelim, YSK kararından sonra herkes yol haritasını belirleyecek. Mazbatayı YSK kime verirse başkan odur."

İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ?
Bir gazeteci AKP İzmir İl Başkanı'nın istifa ettiğini hatırlatarak "İstanbul İl Başkanı istifa edecek mi" diye sordu. Yıldırım şunları söyledi:

"İl Başkanı gördüğünüz gibi yanımda benimle beraber. Biz seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz. Onun dışında bir şey söylemem yersiz olur."

Yıldırım ayrıca "2014 seçiminde AK Parti adayından daha fazla oy aldım. Bunun bilinmesini isterim. Karşı adayın daha fazla oy almasının nedeni ittifakların oluşmasından kaynaklanıyor. 24 Haziran seçimlerinde partimizin aldığı oydan 278 bin oy daha fazla aldım. Daha düşük oy aldığım iddiası gerçeği yansıtmıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler