Bir iftar kazası da Çankırı-Kurşunlu'dan!

Bir iftar kazası da Çankırı-Kurşunlu'dan!

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde, Merkez Camii müezzini akşam ezanını 4 dakika erken okuyunca, oruçlar erken açıldı.

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde, Çarşı Camii müezzinini akşam ezanını 5 dakika erken okuyunca, ilçede oruç tutanların büyük bölümü orucunu erken açtı. 

Kurşunlu Çarşı Camii'nde dün akşam ezanını cami müezzini 20.31 yerine 20.27'de okundu. Böylesi bir olayın Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak'ın ilçe meydanında düzenlediği toplu iftar açılışına denk gelmesi işin diğer bir boyutuydu.

KURŞUNLULAR İLK KEZ İFTARI BİRLİKTE AÇTILAR
Kurşunlu Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak'ın düzenlediği 'belediye iftarı'na AK Parti Çankırı İl milletvekili Hüseyin Filiz, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Merkez Belediye Başkanı İrfan Dinç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

cankiri-kursunlu-hocaezanierkenokudu-irfandinc-huseyinfiliz-salimcivitcioglu-resim-077.jpg

İftarın 4 dakika erken açılmasıyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayan vatandaşlar "İlk kez düzenlenen böylesi bir iftar programında cami hocasının böylesi bir azizliğine uğramak gerçekten üzücü. İftar programında başta milletvekili olmak üzere çok sayıda siyasetçi de bulunuyordu. Konuyla ilgili müftülük nasıl bir açıklama yapacak merakla bekliyoruz. Hocanın ezanı erken okumuş olduğunu öğrenmemiz ağzımızın tadını bozmadı dersek yalan olur" dediler. 

kursunlu-cankiri-ezanerkenokundu-sozcu-resim-07.jpg

Öte yandan Kurşunlu'da İftar programına katılanların bir çoğunun dün akşam iftarın 4 dakika erken açıldığından bilgilerinin olmadığı da öğrenildi. 

BELEDİYE BAŞKANI KAYMAK: BİLGİM YOK
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Kurşunlu Belediye Başkanı Dt. Şakir Kaymak "Haberi sizden duyuyorum. Dünkü koşuşturma içerisinde böylesi bir bilgi tarafıma ulaşmadı. Ne diyebilirim ki? Kazaya uğradıysak kefaretini öderiz. Müftülükten bilgi almaya çalışacağım" dedi. Başkan Kaymak, "Kurşunlu'da ilk kez gerçekleştirilen toplu iftar programımızla ilgili olarak vatandaşımızdan olumlu tepkiler aldık. Her yıl ramazan ayında bir kez böylesi bir organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. İftar programının 700 kişilik hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

BENZER BİR OLAY DA MUDANYA'DA YAŞANMIŞTI
Ramazan ayında sıkça rastlanan böylesi bir olay, geride bıraktığımız hafta içerisinde Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşanmıştı. Ulusal medyada büyük yer tutan bu olay sonrası Mudanya Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı  Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan fetva istedi. Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, talep üzerine gelen fetvayı açıkladı. Kesimoğlu'nun açıklamasına göre, Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan gelen fetva şöyle:

"Bir şehrin batısı ile doğusu arasında 7 dakikalık bir zaman farkı vardır. Dolayısıyla 7 dakikanın altında sehven ezan okunur ve oruç açılırsa orucun sıhhatine zarar gelmez ve oruç bozulmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler