Bir kalemde 469 daire sattı

Bir kalemde 469 daire sattı

Son dönemlerin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Maslak 1453’te önceki hafta ses getirecek bir satışa imza atıldı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Ağaoğlu Şirketler Grubu, Maslak 1453’ün toplam konut tutarının yüzde 10’una denk gelecek bir miktarı, 469 adet konutu tek kalemde Suudi bir işadamına sattı. Biri büyük, diğeri küçük iki bloğu komple satın alan Suudi işadamı, Ağaoğlu’na toplam 190 milyon 710 bin dolar ödeme yapacak. Anlaşmanın yapılmasının ardından 10 milyon dolar kaparo yatıran Suudi işadamı, kalan kısmı da bu hafta içinde Ağaoğlu’nun hesabına yatıracak. Satın alınan toplam 469 daire, 4 bin 789 daireden oluşan projenin yaklaşık yüzde 10’una tekabül ediyor. Ödemenin 10 milyon dolarlık kaparo kısmının ödendiği, kalan kısmının da bu hafta içinde ödeneceğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, “Özelleştirme gibi bir satış oldu. Bizim kesin en büyük satış rakamımız. Sanırız Türkiye inşaat sektöründe de eşi olmadı bugüne kadar” diye konuştu.

REFERANS İLE GELDİ
Rahvalı’nın anlatımına göre satışın öyküsü de ilginç. Ağaoğlu Grubu, geçen yıl eylül ayında Mahmutbey’deki My Europe projesinden (şimdi tamamlandı, teslimatlar başladı) iki Suudi ortağa ayrı ayrı 60’ar daire sattı. Her biri 30’a yakın şirketleri bulunan iki ortak, Ağaoğlu’ndan iyi servis aldıklarından ve projelerdeki yatırım imkanlarından etkilendiğini dile getiriyor. Böylece ilk adım başarılı oluyor ve Maslak 1453 projesindeki tek imzayla 190 milyon dolarlık satış gerçekleşiyor. 
 
İSMİ AÇIKLANMADI
İşte, Maslak 1453’te rekor satışa yürüyen anlaşma da böylesi bir referans olma sonucu doğuyor. Hasan Rahvalı, henüz kendilerinden izin almadıkları için Suudi müşterilerinin ismini vermelerinin doğru olmadığını dile getiriyor ve ekliyor: “Ancak yakın zamanda karşı taraf da onaylar ise bir ortak basın toplantısı yaparız. Toplantıyı hem İstanbul’da, hem de Suudi Arabistan’da yapabiliriz. İki tarafa da olumlu katkısı olur diye düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler