Bir kamyon bulamayan üniversite rektörü!

Bir kamyon bulamayan üniversite rektörü!

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın skandal icraati çok konuşulacak.

Sosyal medyanın önemli kalelerinden biri olan Facebook'ta yapılan bir paylaşım, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın skandal bir icraatini ortaya koydu.

Seyfettin Sağlam adlı vatandaş, 'Çankırı'nın Fotoğraflara Gizlenen Hatıraları" adlı sayfada yaptığı açıklamada, Türk Ocakları eski Genel Sekreteri Yücel Hacaloğlu'nun yaklaşık 30 bin kitaplık arşvinin Karatekin Üniversitesi'ne bağışlanması yolunda büyük gayret gösterdiğini ancak Rektör Savaş'ın 'umursamaz' tavır içerise girerek sürece sırtını döndüğünü iddia etti. 

Seyfettin Sağlam'ın verdiği bilgilere göre Hacaloğlu, sahip olduğu zengin kütüphaneyi sonrasında Rize Üniversitesine bağışladı. 

Seyfettin Sağlam'ın iddiaları sosyal medyada şöyle yer aldı:

"... Koca Çankırı Üniversitesi var. Koca rektörü var. Tarih bölümü var geçen yıl biliyorsun Çankırı Üniversitesi kütüphanesi için 264 koli 30.000 kitap ayarladım. Allah selamet versin Yücel Hacaloğlu abi hatırım için kitaplarını Çankırı Üniversitesi kütüphanesine vermeye razı oldu. Kitaplar arasında araştırmacılar için çok değerli eserler vardı. Sayın rektör bey bir kamyon göndertip aldıramadı. Yücel abi on beş günde bir telefon etti. Kitapları başka Üniversiteler istiyor, Seyfeddin Sağlam dostumun hatırına Üniversitenize veriyorum, Satsaydım bir kaç daire alacak para ederdi, dedi. Sayın rektör atlattı durdu. O'da Rize Üniversitesine verdi. Üniversite demek lüks bina demek değildir. Büyük Otel, Martı Oteli lükstür ama bilim yuvası Üniversite değildir. Ben Paris'te Sorbon'a gittim. Çankırı Üniversitesi onun yanında Hilton ama, o kadar. Sorbon ise Üniversite. Velhasıl Çok değerli bulunması mümkün olmayan bir kütüphane elimizden uçtu gitti."

hacaloglu-kitap-bagisi.jpg

HACALOĞLU'NDAN RTEÜ'YE BİNLERCE KİTAP
Gazeteci-Yazar Yücel Hacaloğlu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesine 5279 kitap ve 2451 süreli yayın bağışladı.

Eşi Türkan Hacaloğlu ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Gazeteci-Yazar Yücel Hacaloğlu, memleketi Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kısa sürede her alanda gelişmesi ve büyümesinden çok memnun olduğunu, buna katkı sağlayan başta Üniversite Rektörü olmak üzere emeği geçen herkese müteşekkir olduklarını söyledi. (16 Ağustos 2012 - pazar53.com)

gazeteci-yazar-yucel-hacaloglundan-rteuye-kitap-bagisi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler