Bitki kaçakçılarına dikkat!

Bitki kaçakçılarına dikkat!

Karabük’te İspanyol 2 doktora öğrencisi izinsiz bitki, yosun, tohum ve böcek toplarken yakalandı

İspanyol öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanından toplayarak küçük poşetlere koydukları bitki, yosun, tohum ve böceklere el konulurken, Karabük İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık öğrencilere tahminen 100 bin TL’nin üzerinde ceza kesileceğini söyledi.

Pazar günü, Karabük’ün Saitler Köyü Aladağ ormanlarında yabancı dil konuşan 2 kişi köylülerin dikkatini çekti. 2 kişinin durumlarından şüphelenen köylüler jandarmayı aradı. Jandarma, İspanya vatandaşı 32 yaşındaki Ruiz Martin ve 29 yaşındaki Penalver Duque’nin, İstanbul’dan kiraladıkları 34 YN 2754 plakalı otomobilde arama yaptı. Otomobilde üzerinde hangi il ve ilçeden alındığı yazan bitki, yosun, tohum ve böceklerin olduğu küçük poşetler bulundu.

karabuk-bitki-ogrenci-kacak-resim-03.jpg

Köyde bulunma nedenleri sorduğu Martin ve Duque, Sevilla Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olduklarını ve Türkiye genelinde bitki topladıklarını söyledi. İzin belgeleri bulunmayan iki kişi karakola götürülerek ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Karabük İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, izinsiz bitki toplamak suçundan 28 bin 490 TL, bulundurmak suçundan ise yine 28 bin 490 TL olmak üzere kişi başı 56 bin 980 lira ceza kesildiğini, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın toplam 113 bin 960 TL’lik para cezasını konsolosluk aracılığıyla tahsil edeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler