Bodrumda kıyıya balina vurdu!

Bodrum'da kıyıya balina vurdu!

Yalı beldesi sahilinde dün akşam karaya vuran balina görenleri şaşkına çevirdi.

 Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalı beldesi sahilinde akşam saatlerinde ölü olarak karaya vuran balina görenleri şaşkına çevirdi. Akdeniz’de ender görülen 3 metre boyunda 700 kilo ağırlığındaki balina incelenmek üzere Bodrum Belediyesi Mezbahası’na götürüldü.

Bodrum’a bağlı Yalı beldesi Gerenkuyu mevkiinde akşam saatlerinde vatandaşlar ölü olarak karaya vuran balinayı fark ettiler. Balinayı gören vatandaşlar görevlileri arayarak haberdar ettiler. İhbar üzerine Gerenkuyu mevkiine gelen İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ölü balinayı kamyona taşıyıp Bodrum Belediyesi Mezbaha ve Soğukhava Tesislerine götürdü. Burada incelenen mavi balina görenleri şaşkına çevirdi. Balinanın üzerinde herhangi bir yara, kesik izi olmadığı belirtildi.

Balina üzerinde inceleme yapan Bodrum Deniz Ticaret Odası üyesi kaptan Arif Yılmaz "Birkaç kez gemicilerden balina gördüklerini duymuştuk. Ege ve Akdeniz suyunun ısınması ile tropik sulardaki canlılar bölgeye gelmeye başladı, balinanın üzerinde herhangi bir yara izinin olmaması intihar ettiği anlamına gelmiş olabilir. Bu tür balinalar Ege ve Akdeniz’de sık görülmemekle birlikte bazen Adriyatik veya Süveyş kanalından girip buralara kadar gelebiliyor. Bu tür balinalar tehlikeli değildir" dedi. Çoğunlukla Atlas okyanusu ve Pasifik okyanusunda görülen mavi renkli balinanın Bodrum’a nasıl geldiği merak uyandırdı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler