“Bomba” tweetini atanlar serbest!

“Bomba” tweetini atanlar serbest!

Ankara'da meydana gelen patlamayı, saldırıdan önce "Ankara'da bomba patlayacağı" yönünde twet attan ve gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıl

Ankara Tren Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıdan önce “Ankara’da bomba patlayacağı” yönünde tweet attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı. Saldırıdan önce “Eğer ölürsem @GoranMetsayan’dan öğrenirsiniz RT yapın bol bol” twitini atan “@AnatolyTodorov” hesabının ise, İstanbul Başakşehir Spor Kulubü’nün ”Boz Baykuşlar” isimli taraftar grubuna üye bir kişiye ait olduğu ve hesabın anonim olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

SERBEST KALDILAR
Ankara’daki kanlı saldırıdan önce attıkları twit nedeniyle canlı bombalardan haberdar oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcısına ifade veren şüphelilerden eski HDP Milletvekili aday adayı M.S.P. ile K.O savcılık, E.Ö ise mahkemece serbest bırakıldı.

Şüphelilere, sorguları sırasında herhangi bir siyasi parti veya bir sendika ya da kuruluşa üye olup olmadıkları, herhangi bir terör örgütü içinde faaliyet gösterip göstermedikleri, saldırı öncesinde eylem yapılacağına ilişkin paylaşım yapılan twitter hesaplarından bilgileri olup olmadığı soruldu.

Şüphelilerden, “@GoranMetseyan” isimli hesabı kullandığı belirlenen K.O.’ya, saldırıdan önce “@AnatolyTodorov” hesabından “Yarın mümkün olduğunca bilgi geçmeye çalışırım. Eğer ölürsem @GoranMetseyan’dan öğrenirsiniz RT yapın bol bol” şeklinde paylaşımlarla ilgili sorular soruldu. K.O da, bu sorulara şu yanıtı verdi:

“Ben ‘@AnatolyTodorov’ isimli twitter kullanıcısını Bozbaykuşlar isimli taraftar grubundan tanırım. İstanbul Büyükşehir Spor Kulubü’nün maçlarında ara sıra görüşürüz. Yozgat’lıdır. Eskişehir’de İşletme Bölümü öğrencisi olarak üniversite öğrenimi gördüğünü biliyorum. Kullandığı @AnatolyTodorov isimli twitter hesabı anonimdir”

7 Haziran seçimlerinden önce Şanlıurfa’dan HDP aday adayı olduğu ortaya çıkan M.S.P’ye ise “@DrBereday” isimli twitter hesabından tweet atan kişiyi tanıyıp tanımadığı soruldu. Hesabın kendisine ait olmadığını söyleyen M.S.P de serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler