Borç batağındaki AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi festivallere milyonlar harcamış

Borç batağındaki AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi festivallere milyonlar harcamış

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni inceleyen Sayıştay, belediyenin temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderlerinde Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde yer alan hükümlerine uymadığını tespit etti.

TÜRKİYE'nin sayılı borçlu belediyeleri arasında bulunan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderlerine milyonlar harcadığı ortaya çıktı.

GÖLGE OYUNLARI FESTİVALİNE 3 MİLYON 997 BİN LİRA

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni inceleyen Sayıştay, belediyenin temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderlerinde Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nde yer alan hükümlerine uymadığını tespit etti.

Sayıştay’ın 2021 yılı inceleme raporunda harcamalar şöyle sıralandı:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi Tasarruf Genelgesi'nin yayım tarihi olan 30 Haziran 2021 tarihinden sonra düzenlenen birçok festival ve organizasyon için hizmet alımı yapmıştır.

Örnek olarak; 2021 Yılı 59. Uluslararası Bursa Festivali, 25. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve 19. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali (Sözleşme bedeli: 3 milyon 997 bin 200 TL), 11. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Sözleşme bedeli: 1 milyon 184 bin 755), Makedonya ve Kosova'da Düzenlenen Sünnet Şöleni Organizasyonu (240 bin TL), Fotoğraf Maratonu Organizasyonu (Tutarı: 111 bin 850 TL), Çocuk Şenliği Organizasyonu (Tutarı: 118 bin 250 TL), Bandolar Festivali (Tutarı: 115 bin 250 TL), Uçurtma Şenliği Organizasyonu (Tutarı: 85 bin TL) sayılabilir.

SOSYAL ETKİNLİKLER İÇİN KAHVE,
ALTIN, FİNCAN, MUHTARLARA SAAT…

Yine Genelge'nin yayım tarihinden sonra Kamu İdaresi tarafından hediye olarak verilmek üzere taşınır alımları yapılmıştır.

Örnek olarak; sosyal etkinliklerde kullanılmak üzere altın alınması (83 bin 175 TL), etkinlik ve törenlerde (nişan, nikah gibi) hediye edilmek üzere Türk kahvesi fincan seti satın alınması (57 bin TL) ve Stratejik Karar Almada Saha Analiz ve Raporlama Hizmeti işinde vatandaşa verilmek üzere paketi baskılı kahve satın alınması (91 bin 850 TL), temsil, ağırlama ve tanıtım kapsamında başkanlık makamına gelen konuklara sunulmak üzere ipek kumaşa baskılı tablo alınması (117 bin 900 TL), muhtarlara dağıtılmak üzere bin. 200 adet saat alınması (48 bin TL) sayılabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler