Borsa Başkanı Oğuz Ak'dan Filiz'e eleştiri

Borsa Başkanı Oğuz Ak'dan Filiz'e eleştiri

Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, milletvekili Hüseyin Filiz’in geçtiğimiz günlerde bir toplantıda “Bu memleket tuzla, makarnayla kalkınmaz” dediğini ifade ederek, Filiz’e cevap verdi.

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak basın mensupları ile bir araya gelerek göreve geldiği günden bu yana geçen bir yıllık süreyi değerlendirdi. 

Borsa Başkanı Ak, Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in “Bu memleket tuzla, makarnayla kalkınmaz” sözlerini eleştirdi. Milletvekili Filiz’in bu sözlerinin yanlış olduğunu ifade eden Borsa Başkanı Oğuz Ak, “Sen böyle dersen, bu memleket nereye gidecek?” dedi. 

Yapımı devam lastik fabrikasının 500 milyon dolar olduğunu ve orada 2 bin işçinin çalışacağını hatırlatan Ak, “Sayın vekilimiz bu konuyu sıkça gündeme getiriyor. Evet bu yatırım güzel bir yatırım. Ancak Çankırı’daki tuz işletmelerini, makarna işletmelerini topla, bu işletmelerde de 2 bin kişi çalışıyor, onlar da 500 milyon dolar yapar. Bu firmalar sayesinde Çankırı olarak dış ticaret açığı vermiyoruz ve bölgemizde ihracat birincisi oluyoruz. Hem de bunlar, çok zor şartlar altında oluyor. Bu firmaların sahipleri, yöneticileri, borsamızın yönetim kurulunda. Ben onların haklarını da savunmak zorundayım” ifadelerini kullandı.

ARSA FİYATLARI ÇOK YÜKSEK
“Çankırı Ticaret Borsası olarak misyonumuz ve sorumluluğumuz var” diyerek konuşmasına başlayan Ak, öncelikli hedeflerinin Kızılırmak ilçesine borsa alım merkezi kurmak olduğunu dile getirdi. Kızılırmak borsa alım merkezinin projesinin çıktığını ve arsa alımı yaparak ilk adımı attıklarını da aktaran Ak, "Bu dönemin şartlarında orada borsanın olması lazım. Çünkü o bölgedeki buğdayın yüzde 30-40’ı, Sungurlu’da borsa olduğu için oraya gidiyor. Onun için birinci önceliğimiz, Kızılırmak’a borsa açmak. İlçedeki zahirecilerimiz de bu sorunun giderilmesini istiyor. Orayı bir şekilde bitirmemiz lazım” dedi.

Borsa Başkanı Oğuz Ak sözlerini, “Çankırı merkezde de arsa bulduğumuz takdirde bir alım merkezi de buraya düşünüyoruz. Fakat arsa fiyatları çok fazla. Belediye Başkanımızın bu konuda bir sözü var. Eğer bu gerçekleşirse buraya bir tesis kazandırabiliriz” diyerek tamamladı. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler