Borussia Dortmund, Bayern Münih'i 10 yıl sonra deplasmanda yıktı

Borussia Dortmund, Bayern Münih'i 10 yıl sonra deplasmanda yıktı

Bundesliga'da Borussia Dortmund, Bayern Münih'i 10 yıl sonra deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Lig lideri Leverkusen farkı 13'e çıkardı ve şampiyonluk için sadece 3 galibiyet ihtiyacı kaldı.

ALMANYA Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 27. haftasında Borussia Dortmund, deplasmanda Bayern Münih'i 2-0 yendi.

"Der Klassiker" (Klasik) olarak adlandırılan karşılaşmada Bayern Münih, Allianz Arena'da Borussia Dortmund'u konuk etti.

Borussia Dortmund, 10. dakikada Karim Adeyemi ve 83. dakikada Julian Ryerson'un attığı gollerle 2-0'lık galibiyete ulaştı. Konuk takımda milli futbolcu Salih Özcan, 68. dakikada oyuna dahil oldu.

LEVERKUSEN'E 3 GALİBİYET YETECEK

Üst üste 4. galibiyetini alan Borussia Dortmund, 53 puanla 4. sırada yer aldı. Dört hafta sonra kaybeden ve 60 puanda kalan lig ikincisi Bayern Münih'in lider Bayer Leverkusen ile arasındaki fark 13'e çıktı.

Bayer Leverkusen, Bundesliga'da kalan 7 maçında 9 puan alırsa Bundesliga şampiyonu olacak.

10 YIL SONRA DEPLASMANDA YIKTI

Borussia Dortmund, Bayern Münih'i Bundesliga'da 10 yıl sonra deplasmanda mağlup etti. Sarı-siyahlılar ligde bu deplasmanda en son Nisan 2014'te 3-0'lık skorla kazanmıştı.

Öte yandan Borussia Dortmund, Bayern Münih'e karşı bundan önceki son 11 resmi maçından galibiyet çıkaramamıştı. 11 maç sonra rakibini deviren Dortmund bundan önceki son Bayern galibiyetini Ağustos 2019'da Süper Kupa'da almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler