BOTAŞ'tan korona'ya karşı yardım kampanyasına zorunlu dayatma!

BOTAŞ'tan korona'ya karşı yardım kampanyasına zorunlu dayatma!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) corona virüsü için başlatılan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na gönderilmek üzere çalışanların maaşından 400 TL'ye kadar kesinti yapacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) çalışanlarına gönderdiği yazıda ‘Milli Dayanışma Kampanyası'na gönderilmek üzere işçilerin maaşlarından kesinti yapılacağı belirtildi.

Çalışanlara gönderilen SMS ve e-postaya göre kapsam dışı personelin maaşından 400 TL, kapsam içi personelin maaşından ise 200 TL kesinti yapılacak. Bu miktarlardan daha az veya daha fazla bağış yapmak isteyen personel durumu yönetime bildirecek.

botas-mesaj-resim-012.jpg

Çalışanlara gönderilen SMS’te Genel Müdür Burhan Özcan’ın ismi yer alıyor.

Üst düzey BOTAŞ yetkilileri çalışanlara bağış için gönderilen yazı hakkında yapılan açıklamada kurum kültürlerinde bağış yapmanın olduğu vurgulanırken, “Daha önce de depremzedelere, şehit ailelerine yönelik bağış kampanyaları yaptık. Kimseyi bağışa katılması için zorlamıyoruz. Daha önce de bağışlara katılmayanlara herhangi bir şey olmadı. Maaşlardan zorunlu kesinti yapılmayacak” ifadesi kullanıldı. Çalışanlara gönderilen yazıda neden ‘kesinti' yapılacağı ifadesi kullanıldığı sorulduğunda ise, “mailde öyle olmuş” yanıtı verildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR
BOTAŞ’ın “Milli Dayanışma Kampanyası” için çalışanlardan yapacağı maaş kesintisine sosyal medyadan tepki yağdı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Hukukçu Sera Kadıgil, sosyal medya hesabından karara tepki göstererek şöyle yazdı:

"Bir yanda belediyelere GÖNÜLLÜ bağış yapan insanlara akıl/hukuk dışı zorluklar çıkartılıyor, bir yanda emekçiler için bağış yapmak gönüllü değil, zorunlu tutuluyor! Maaşınızdan kesilecek “bağış”a katılmak istemiyorsanız bildiriyorsunuz, onlar da sizi bir güzel fişliyor."

BENZER BİR UYGULAMA DA YARGITAY'IN YENİ BAŞKANI'NDAN
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da BOTAŞ Genel Müdürü gibi duyuru yayınlayarak bağış için hakim ve savcılara 1.000.- TL, personele ise 100.- TL alt sınır koydu. Akarca, "20 Nisan'a kadar bu parayı yatırın" dedi.

eudf1fawkaevgdr.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler