Boydaklar'la ilgili istenen ceza belli oldu

Boydaklar'la ilgili istenen ceza belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanan Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak'ın 'Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği'nden cezalandırılması istendi.

Kayseri'de yapılan Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında Cumhuriyet Savcısı Memduh Boydak, Hacı Boydak, Mustafa Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, Şükrü Boydak ve ailenin damadı Murat Bozdağ hakkında mütalaasını verdi.

Cumhuriyet Savcısı Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği' suçundan 15 yıl ile 25 yıl arasında hapis cezası talep ederken, Hacı Boydak, Mustafa Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, Şükrü Boydak ve Murat Bozdağ hakkında ise 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' 6 yıl ile 15 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.

Savcı mütalaasında, sanıkların Boydak Holding ve bağlı şirketlerinde bulunan hisselerinin ayrı ayrı olmak üzere müsaderesini (bir şeyin mülkiyetinin devlete geçmesiyle sonuçlanan yaptırım) talep etti.

8 YILDA, 40 MİLYON 894 BİN LİRALIK BAĞIŞ VE YARDIM
Cumhuriyet savcısının mütalaasında, sanıkların ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasına engel olmak ve teşebbüs, emniyeti suistimal, resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işlediği belirtildi.

Mütalaada, sanıkların FETÖ/PDY vakıf ve kuruluşlarına yardımlarına da yer verildi. Boydak Holding A.Ş. ve çok sayıdaki iştiraki tarafından, vakfedenler arasında FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in de bizzat yer aldığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı dahil olmak üzere 7 farklı vakıf ve kuruluşa 2008-2016 döneminde toplamda 40 milyon 894 bin 351 lira 34 kuruş tutarında bağış ve yardım yapıldığı, sadece bu 7 kuruluşa yapılan bağış ve yardımların yüzde 38,92 oranında olduğu ve yardımların süreklilik arz ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler