"Böyle yargılama yaparsanız buralardan Mandela, Gandi çıkarırsınız"

"Böyle yargılama yaparsanız buralardan Mandela, Gandi çıkarırsınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Faik Işık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı değerlendirdi. Işık, "Türk Milletinin bir de temyiz organı vardır. O temyiz organı o kararı bozar" dedi.

HALK TV'de Perdenin Önü Arkası programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Faik Işık konuk oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararını değerlendiren Işık, Erdoğan'a siyasi yasak verilen dönemi anlattı.

Siyasetin mücadelesini kendi alanının dışına çıkarttığını söyleyen Işık, internette trol savaşları olduğunu belirtti. Işık, "Yargının içinde siyaset oynuyor, medyada objektif gazeteci ve ekran sayısı da azaldı" dedi.

İmamoğlu'na 'ahmak' sözünden dolayı verilen cezayı değerlendiren Işık şunları söyledi:

"Ahmak sözcüğü çirkin bir sözdür. Bundan dolayı 2 yıl 7 ay mantıklı görünüyor mu? Hayır. Bundan dolayı ceza verebilirsin de mantıklı görünmüyor. Bu söz kendi kendine söylenmiş bir söz müdür? Hayır. Bu sözü önceden başkaca söyleyen var. Bu sözü başkası söylediğinde aynı şekilde mahkum oluyor mu? Buna bakarım ben. Hukuk diyorsanız 'ahmak' sözünden dolayı 2 yıl 7 ay ceza alan var mı gösterirseniz 'tamam' derim.

'HERKES BİRBİRİNE BÖYLE KONUŞUYOR'

Ben daha ileri giderek bir cümle söylüyorum. Türk siyasal hayatında normalde ahlaka ve etiğe aykırı pek çok cümlenin TCK'da bütün partilerce defalarca ihlal edilmesi sebebiyle siyasi parti mensuplarının birbirlerine yaptığı küfürlerde Ceza Kanunu hükmü metruk hale gelmiştir. Kişisel kanaatim. Herkes birbirine böyle konuşuyor.

Mahkeme böyle bir karar verebilir. Yargıtay'dan geçebilir mi? Geçemez. Ben kişisel olarak söylüyorum geçemez. Daha önce geçti mi? Geçti. 'Şimdi geçer mi?' diye soruyorsanız geçemez.

'TÜRK MİLLETİNİN BİR DE TEMYİZ ORGANI VARDIR'

Savcılar kamu adına, devlet adına iddiada bulunuyor. Hakimler 'Türk Milleti adına' diyerek karar veriyor. Kardeşim Türk Milletinin vicdanına sığmayan bir karar verirseniz, sen buradan 'geçti' dersin geçmez. Türk Milletinin bir de temyiz organı vardır. O temyiz organı o kararı bozar.

'BURALARDAN MANDELA, GANDİ ÇIKARIRSINIZ'

Tayyip Bey'in dosyasından mahkumiyet kararı çıktığında Diyarbakır'da gazeteci sordu dalga geçerek: Şimdi ne yapacaksınız? Dedim ki; bu dosyadan bir Mandela çıkar bir tane de Gandi çıkar. Böyle yargılama yaparsanız buralardan Mandela, Gandi çıkarırsınız.

'KARŞI TARAFIN ADAYINI BELİRLEYEBİLECEK KARARLARDAN KAÇINMAK GEREKİR'

Siz İmamoğlu'nun politik geçmişi, dünya görüşü itibarıyla böyle bir siyasal mücadelesi olduğunu ortaya çıkarmak istiyorsanız bunu onaylarsınız size bir tane Gandi çıkar. Bu ülkede başka bir şey yapmış olursunuz. Siyasette karşı tarafın adayını belirleyebilecek kararlardan da kaçınmak gerekir."

KÜFRETMEMEK İÇİN KENDİNİ ZOR TUTTU

Programa uzaktan bağlanan Avukat Faik Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ‘YSK üyelerine hakaret’ iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararını sert sözlerle eleştirdi.

faik-isik-halk-tv-resim-04.jpg

KONUŞURKEN ÇOK SİNİRLENDİ

Konuşurken adeta kendinden geçen Faik Işık, "Ecevit'ini de gördüm, Hasan Celal Güzel'ini de gördüm. Hepsiyle birebir konuştum da. Her birine ayrı saygım var. Hemfikir de olmamız gerekmez. Hemfikirde olursak, bak işte o zaman ahmakız, biliyor musun?" dedi.

KENDİNDEN GEÇİP KÜFRETTİ

Faik Işık, konuşmasının bir bölümünde de sinirlerine hakim olamayıp küfretti. Işık, "Hepimiz hemfikir olursak, bu memlekette farklı düşünebilen adam yok zeka yok. Hayır arkadaşım öyle bir şey yok ya. Farklı düşüneceğiz. Aynı partinin içinden de farklı düşüneceğiz. 'E benim gibi düşünmedi'. Düşünmüyorum evet. 'Benden değilsin.' Si.. Sen kimsin ya! Büyük bir topluluğun içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

"FAİK BEY ÖDÜM KOPTU"

Işık'ın küfretmesinin ardından stüdyoda hem gergin hem de komik anlar yaşandı. Korkusu yüzüne yansıyan programın moderatörü Seda Selek, "Faik bey ödüm koptu" dedi.

"BİZİMLE KONUNUN İLGİSİ YOK"

Araya giren programın konuklarından İsmail Saymaz'ın, "Herhalde RTÜK üyelerini tanıyordur kendisi. Eski, aynı siyasi gelenekten geliyor. Bizimle konunun ilgisi yok. RTÜK üyeleri dikkate alacaktır herhalde bu siyasi geçmişi" demesi dikkat çekti.

"SELAMLAR DEMEK İSTEDİ"

Durumu kurtarmaya çalışan Seda Selek ise, Işık'ın için "Selamlar demek istedi evet" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler