Brezilya 1-2 Norveç
FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turunda Norveç, son 10 dakikada golcüsü Erling Haaland'la bulduğu 2 golle Brezilya'yı kupada saf dışı bırakarak çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.
BREZİLYA ile Norveç, FIFA 2026 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldi.
Mücadeleyi Norveç, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, Brezilya 13. dakikada Bruno Guimaraes'in kullandığı penaltı vuruşunda kaleciye takıldı.
İkinci yarıda sahneye çıkan Erling Haaland, 80 ve 89. dakikalarda kaydettiği gollerle ülkesine galibiyeti getirdi ve Norveç'i son 8 takım arasına taşıdı. Brezilya'nın ise tek sayısı 90+9'da penaltıdan Neymar ile geldi.
Bu sonucun ardından Brezilya, turnuvaya son 16 turunda veda etti.
Biri bu Erling Haaland'ı durdursun!!! Muh-te-şem! pic.twitter.com/gzCPC3zJM2
— Buzz Spor (@buzzspor) July 5, 2026
Erling Haaland, kaydettiği iki golle 2026 FIFA Dünya Kupası'nın gol krallığı yarışında zirvede olan 7'şer golü bulunan Arjantinli Lionel Messi, Fransız Kylian Mbappe ile birlikte yürüyor.
Davulcu vur davula. pic.twitter.com/tMg4cOUTO0
— Buzz Spor (@buzzspor) July 5, 2026
Norveç, çeyrek final mücadelesinde İngiltere-Meksika maçının kazananı ile oynayacak.




