Brezilya İsviçre'yi tek golle geçerek turu garantiledi

Brezilya İsviçre'yi tek golle geçerek turu garantiledi

Brezilya ile İsviçre arasında oynanan Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında tek gol hem galibiyeti hem de turu getirdi. İsviçre'yi maçın son bölümünde bulduğu golle mağlup eden Brezilya, gruptan çıkmayı garantiledi.

KATAR’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Brezilya ile İsviçre karşı karşıya geldi. 974 Stadı’ndan oynanan maçta İsviçre’yi 1-0 yenen Brezilya, iki maç sonunda 6 puana ulaşarak Son 16 Turu’na kalmayı garantiledi.

Brezilya’yı galibiyete taşıyan gol 83. dakikada Casemiro’dan geldi. Brezilya’nın Vinicius Junior ile ağlara giden topu ise, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması sonrası geçerlilik kazanmadı.

Gruptaki ilk maçında Sırbistan’ı 2-0 yenen Brezilya ile Kamerun’u tek golle mağlup eden İsviçre arasındaki maçta galip gelen takım gruptan çıkmayı garantileyecekti. Rakibini yenen Brezilya 6 puanla bir üst tura yükselmeyi garantiledi. İsviçre ise 3 puanda kaldı.

Grupta Kamerun ve Sırbistan’ın 1’er puanı bulunuyor.

İLK YARIDA TEK NET POZİSYON

İlk yarısı oldukça temposuz ve pozisyon açısında kısır geçen karşılaşmada Brezilya gole yaklaşan takım oldu. Maçta 27. dakika oynanırken Raphinha’nın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte kendini unutturan Vinicius Junior gelişine yaptığı vole vuruşunda dizi ile vurduğu yerden seken topta son anda kaleci Yann Sommer topu kornere çeldi.

Bu pozisyonun dışında ilk yarıda ciddi bir atak girişimi olmadı.

AĞLARA GİDEN TOP VAR’DAN DÖNDÜ

İkinci yarıda temposu artan mücadelede karşılıklı ataklarla iki takım da tehlikeler yarattı. 64. dakikada Carlos Casemiro’nun ara pasında karşı karşıya kalan Vinicius Junior sol çaprazdan hızla ceza sahasına girip şık bir plase vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu. VAR incelemesi sonrası pozisyonun başlangıcında Richarlison’un ofsaytta olması nedeni ile ağlara giden top geçerlilik kazanmadı.

CASEMIRO TURU GETİRDİ

Maçın son bölümünde Brezilya’yı öne geçiren gol geldi. 83. dakika oynanırken sol kanatta Vinicius Junior, ceza sahası yayındaki Rodrygo’ya pas attı. Rodrygo bekletmeden tek dokunuş ile gönderdiği ara pasında Casemiro ceza sahası sol çaprazda sert bir vole vuruşu yaparak sağ köşeden topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Brezilya, İsviçre’yi 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

İsviçre’de Galatasaray forması giyen Haris Seferovic, 76. dakikada Breel Embolo’nun yerine oyuna dahil olurken, skoru değiştirmeyi başaramadı.

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları:

G GRUBU / Kamerun 3-3 Sırbistan
H GRUBU / Güney Kore 2-3 Gana
H GRUBU / Portekiz 2-0 Uruguay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler