BTP’nin talebi Altılı Masa'dan kabul görmedi

BTP’nin talebi Altılı Masa'dan kabul görmedi

Altılı Masa sekizinci kez toplandı. BTP’yi “incitmeyecek” bir dil kullanılması kararlaştırıldı ve parti ismi anmadan, yola “Altılı Masa” ile devam edileceği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde sekizinci kez bir araya geldi.

Toplantıda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BTP’nin Altılı Masa’ya dahil olma talebini de iletti. Ancak liderlerin büyük bölümü, Altılı Masa’nın 12 Şubat’tan bu yana belirlenen ortak ilke ve değerler zemininde önemli bir yol aldığını ve böyle devam edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada da, BTP’yi "incitmeyecek" bir dil kullanılması kararlaştırıldı ve parti ismi anmadan, yola "Altılı Masa" ile devam edileceği belirtildi.

ÇALIŞMALAR 'ALTILI MASA' ZEMİNİNDE TAMAMLANACAK

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler toplumu en geniş yelpazede temsil eden ve 85 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklayan bir anlayışla 12 Şubat 2022’de tarihi bir ilke imza attık, belirlediğimiz ortak ilke ve değerler zemininde beraberce çalışma kültürü oluşturduk. Çalışmalarımızı planlı ve programlı biçimde sürdürüyoruz. Altı siyasi parti olarak bu çalışmalarda büyük bir mesafe kaydettik ve bundan sonraki süreçte Altılı Masa zemininde en kısa zamanda bu çalışmaları tamamlamaya odaklandık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler