Bu defa Rize'deki KYK yurdunda asansör boşluğa düştü

Bu defa Rize'deki KYK yurdunda asansör boşluğa düştü

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndaki (KYK) asansör facialarına bir yenisi daha eklendi. Rize Ayder KYK Kız yurda içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör 8'inci kattan düştü. Mahsur kalan öğrenci kurtarılıp hastaneye kaldırıldı, arkadaşları bahçede eylem yaptı.

RİZE Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansörün 9. kattan düştüğü iddia edildi. Paylaşılan görüntülerde telaşlı kalabalık görünürken henüz asansörde kaç kişinin olduğu gibi detaylar paylaşılmadı. Öte yandan yaralanan öğrenciler olduğu ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

"Barınamıyoruz Hareketi" adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise; "Bugün yine kaldığımız yurtta asansör düştü. Yine ihmal, yine arkadaşlarımız hastaneye kaldırılıyor. Artık yeter! Tüm KYK yurtlarında asansörler derhal denetlensin! Bu ülkenin gençleri yaşasın!" denildi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Karadeniz Gazete'nin aktardığına göre Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ayder KYK Yurdu'nda yaşanan asansör kazası ile ilgili konuştu. Baydaş, "Sorumluların görevlerine son verilecek" dedi.

Rize Valisi'nin yurt önüne gelmesinin ardından öğrenciler sorunlarını anlattı. Öğrencilerin "Biz buraya geldik geleli asansör tamir edilmedi, idaremiz çay günü yapmaktan başka bir şey bilmiyor!", "Asansörde sorun var dediğimizde, bize asansörle gitmeyin o zaman merdivenden çıkın deniyor" dedikleri duyuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler