Bu radardan kaçmak imkansız!

Bu "radar"dan kaçmak imkansız!

Radar işaretini görür görmez artık hızınızı düşürmeniz artık bir işe yaramayacak.

Radar işaretini görür görmez artık hızınızı düşürmeniz artık bir işe yaramayacak. Emniyetin getirdiği bu yeni nadarlar artık anlık hızları değil ortalama hızları gösterecek.Ortalama hızınız yoldaki sınırın üzerinde ise yandınız.

Bu radarın özellikleri bulunla da bitmiyor.Arabanızın tekeri yoldaki beyaz şerite dokunduğu anda şerit ihlali yapmış sayılacaksınız vebu radar bunu da tespit ediyor.

Ortalama hız tespitiyle radardan kaçış imkansız hale geliyor. Büyük çoğunluğu sürücü hatalarından kaynaklanan kazalarda aşırı hız birinci sebep… Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortak projesiyle önemli noktalara dijital ekranlı radarlar yerleştiriliyor. Yolda seyreden araçlar ilk olarak şerit uyarısını görüyor. Sensörlü ve hassas kameralar plakayı ve hızı tespit edip dijital panoya gönderiyor. Yoldaki farklı kameralardan gelen bilgilerle ortalama hız hesaplanıyor. Panoda plakasını ve hızını gören araçlar yavaşlıyor, seyahatine daha dikkatli şekilde devam ediyor. Sürücüler bu yeni sistemden oldukça memnun. Dijital radarlar önümüzdeki günlerde ceza yazacak. Uygulamanın yakın zamanda yaygınlaşması bekleniyor.

kaynak: gazetevatan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler