Bu site suçu bitirir

Bu site suçu bitirir

Yeni internet sitesi vatandaşların ülkenin

dört bir yanındaki güvenlik kameralarına evlerindeki bilgisayarlarından internet aracılığıyla bağlanıp gözetleme yapmasına imkan veriyor.

Sitenin üyeleri arasında her ay en fazla suçu bulan kişi belirlenecek ve 1000 (2 bin 200 Türk Lirası) sterlin ödül alacak.

İnternet sitesi, merkezi Devon'da bulunun Internet Eyes şirketi tarafından yöretiliyor. Internet Eyes, dükkanlardan, iş yerlerinden, şehir merkezlerinden aldığı canlı güvenlik kamerası görüntülerin kullanıcıların evlerindeki bilgisayarlara taşıyor. Avustralya'daki bir kullanıcı da siteye girip bu uygulamaya katılabiliyor.

İş yerleri ve diğer kuruluşlar siteye haftada 20 sterlin ya da yılda 1000 sterlin ödeyerek güvenlik kameralarının sitede yayınlanmasını sağlıyor ve böylece işyerlerini sürekli gözetim altında tutmuş da oluyorlar.

Sitedeki gerçek zamanlı görüntüler, sahneler 20 dakikada bir değişerek izleyiciye ulaşıyor. Keskin gözlü kullanıcılar şüpheli bir olay gördükleri her durumda alarm düğmesini tıklıyorlar. En fazla suç bildiren kullanıcı ödüllendiriliyor. Kamera operatörü alarmın doğru olmadığını belirtirse kullanıcının puanı düşürülüyor.

Sitenin tasarımcısı Tony Morgan, "Suça engel olma işiyle para kazanma isteğini birleştirmek istedim" diyor.

Ancak insan hakları savunucuları tepkili. Eylemciler, uygulamanın 'uygunsuz olduğunu' ve insanları birbirlerine karşı casusluk yapmaya teşvik ettiğini savunuyor. (Kaynak: gazeteport.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler