Bu siteye abone olmak yıllık 1600 lira

Bu siteye abone olmak yıllık 1600 lira

Kariyer yaparken özel hayatını ikinci plana atan yöneticilerin ve patronların imdadına çöpçatan danışmanlık firmaları yetişti.

Toplantıdan toplantıya, ülkeden ülkeye, bir iş yemeğinden diğerine... Kariyerler yapıldı, işler kuruldu... Sıra evlenmeye geldi... Ama kariyer basamaklarında hızla çıkarken içine düşülen sosyal yalnızlaşma beyaz yakalıların evlilik yoluna taş koyuyor... ‘Üzümün sapı armudun çöpü’ diyen beyaz yakalıların imdadına da profesyonel ilişki danışmanları yetişiyor. Boğaziçi ve Koç Üniversitesi’nden mezun olan iki girişimcinin kurduğu My Macchiato, beyaz yakalılara tabiri caizse çöpçatanlık yapıyor. 1.5 yıl önce kurulan şirkete üye 600 kişi hayatını paylaşacağı ‘beyaz yakalısını’ arıyor. My Macchiato’dan hizmet almak öyle kolay değil... Evlenme hayali kuran beyaz yakalıları önce yıllık 1600 TL üyelik bedeli bekliyor. Ortalama 6 bin ile 10 bin TL arasında aylık gelirinizin olması ve belli kriterlere uymanız gerekiyor. Adaylarla ilk buluşma elit mekânlarda, 45 dakika olarak ayarlanıyor. Hesaplar da Alman usulü ödeniyor.

40 kişiyi evlendirdik
Profesyonel ilişki danışmanlığı hizmetinin dünyada yaygınlaştığını belirten My Macchiato kurucularından Seçil Çakmak, yurtdışında uzun süren araştırmalar sonrasında yola çıktıklarını açıklıyor. Çakmak, “Üyelerimizin büyük bir kısmını bankacılık, telekom, ilaç ve danışmanlık şirketlerinden yöneticiler ve işyeri sahipleri oluşturuyor. Bugüne kadar siteden tanışıp evlenen üye sayısı çok fazla. Bu sayede evlenenler yakın arkadaşlarına öneride bulunuyor” diyor. Çakmak, üyelere maksimum 3 görüşmede uygun aday bulabildiğini anlatıyor. Yurtdışında bu tür servislerin çok fazla olduğunu belirten diğer kurucu ortak Sibel Şengül ise, “İnsanlar dişi ağrıyorsa dişçiye, başı ağrıyorsa doktora gidiyor. İlişki kurmak istiyorsa da bu tarz sevislerden hizmet alıyor. Bu durumu Türkiye’de de yaygınlaştırmak istiyoruz” diyor. Şengül, şu ana kadar 40’a yakın üyenin verdikleri hizmet sayesinde evlendiğini de açıklıyor.

Eş bulanlar arasında dünya starları da var
Profesyonel ilişki kurma servisleri Türkiye için yeni bir kavram olsa da ABD’de ve Avrupa’da oldukça tanınıyor. Hatta bu servisler sayesinde evlenen ünlü Holywood yıldızları bile var. Brad Pitt’ten ayrıldıktan sonra aşk hayatında aradığı mutluluğu yakalayamayan Jennifer Aniston ve madde bağımlılığı sorunları yüzünden eşi Chad Lowe’dan ayrılan Hillary Swank de bu kervana katılan ünlüler arasında. Paula Abdul, Cindy Crawford ve Elizabeth Hurley gibi yıldızların eşlerini profesyonel dating ajansları yardımı ile buldukları ise bilinen bir gerçek. ABD’de pazar büyüklüğü 900 milyon dolara ulaşmış durumda. Dünyada her sene ekim ayında New Jersey’de bu konuda fuar düzenleniyor. My Macchiato da önümüzdeki ekim ayında bu fuara katılacak.

Üyelerin yüzde 45’i doktoralı
My Macchiato üyelerinin hepsi üniversite mezunu. Yüzde 45’i yüksek lisans ve doktora yapmış. Aylık gelirleri 6-10 bin TL arasında. Aylık gelir ortalaması erkeklerden daha fazla olan kadın üyeleri var. Üyelerin yaşları 25-55 arasında değişiyor.

Eş bulanlar anlatıyor
Tarık C.-34 yaşında (Aile şirketinde yönetici): İş hayatına genç yaşta atılmanın verdiği avantajla artık kendime daha çok vakit ayırabiliyorum. Şirket sayesinde 28 yaşındaki Zeynep Hanım ile tanıştım. Bir danışmanlık firmasında çalışıyor. Zeynep Hanım da iş yoğunluğundan ötürü yeni insanlarla tanışamamaktan şikâyetçiydi. Henüz çok yeni evliyiz.
Ahmet K.-42 yaşında (Finans Direktörü): Bir firmada finans direktörü olarak görev yapıyorum. Ayşe Hanım ile tanıştım. 36 yaşında, pazarlama alanında çalışıyor. 8 aydır düzenli giden bir ilişkimiz var. Çift olarak seyahat etmeyi ve eğlenmeyi sevdiğimiz için yılbaşını fırsat bilip Los Angeles’a gittik.
Nuray S.-33 yaşında (Özel bir bankada kredi kartları departmanında yönetici): İşim gereği her gün onlarca kişi ile telefonda ve yüz yüze konuşuyorum. Daha önce çalıştığı banka ile iş yapan bir müşterim ile kısa süreli bir birlikteliğim olmuştu. Ama tepki çektiği için ayrıldık. Yürüyüp yürümeyeceğini bilmediğim bir ilişki için artık kesinlikle işimi riske atamam, bunu denedim ve artık böyle bir lüksüm yok. My Macchiato’ya başvurdum.

Not: İsimler jenerik (temsili) olarak verilmiştir. Bilgiler üyelerin izni ile yazılmıştır.

(Kaynak: Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler