Buğra Kavuncu'ya çirkin saldırı

Buğra Kavuncu'ya çirkin saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, programa konuk olduğu Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada yumruklu saldırıya uğradı.

Halk TV’de İpek Özbey’in konuğu olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Bakırköy’deki stüdyodan ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

İYİ Parti yetkilileri Kavuncu’nun durumunun iyi olduğunu, polisin konuyla ilgili kendilerinden bilgi aldığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Kavuncu’ya yaklaşıp yumruk atan saldırganın daha sonra Bakırköy Özgürlük Meydanı’na doğru yaya olarak kaçtığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği'ne bağlı İl Koruma Komisyonu'nun Kavuncu için verdiği koruma kararı İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından gerekçe gösterilmeden geri çekilmişti.

“ALÇAKÇA BİR SALDIRI”

Saldırı sonrası Halk TV’de Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası programına katılan Buğra Kavuncu, saldırı anlarını şu şekilde anlattı:

* Öncelikle şunu söyleyeyim iyiyim Allah’a şükür. Bir sıkıntım yok, problem yok.  İpek hanımla yaklaşık 1 saat süren bir yayınımız vardı. Orada gündeme dair değerlendirmelerimizi yaptık.

Programın ardından çıktık, Bakırköy ilçe başkanımız Ülkü başkanımızla kapının önünde bir mevzu hakkında konuşurken, ben anlamadım tabii ki, hiç fark etmedim de çok alçakça, çok namertçe, çok korkakça normal yürüyormuş süsü verip görmeyeceğim bir şekilde alçakça bir saldırı yapıldı.

Daha sonra arkadaşlar da yakalamak için bir çaba gösterdiler ama ulaşamadılar. Görüntüler emniyetin elinde şuan. Failleri inşallah bulunacak. Tabi bu olayı münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok olan bitene bakmak lazım, bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım."

“KORUMALARIMIZ YEREL SEÇİMLERDEN SONRA ALINDI”

Daha önce korumalarının olduğunu ancak yerel seçimlerden sonra açıklanmayan bir sebeple korumalarının alındığını aktaran Kavuncu, “Bu tür hadiselerin olabilme ihtimalini ön görmesi gerekenler var. Bizim biliyorsunuz, korumalarımız vardı, o korumaları da biz talep etmemiştik. Bir sıkıntı görüldüğü için bu korumalar verilmişti. Sonra da açıklanmayan bir gerekçe ve sebeple bu korumalar alındı. Bu korumaların bizden alınma kararı hemen yerel seçimlerden sonra oldu” dedi

‘DAHA BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ’ DİYEN ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Zaman zaman tehditler aldığını belirten Kavuncu sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasette alçakça iftiralar oluyor, bunlardan etkilenenler oluyor. Dolayısıyla bu olayı münferit bir hadise olarak görmemek gerekir. Bir bu konuda tedbir alması gereken ilgili yetkililerin bu konuyla ilgili sorumluluğu hissetmesi gerekir.

İkincisi, alçakça, adice, kendi siyasetleri uğruna iftira mekanizmasını çalıştıranların, duymayacaklardır ama onlarla da hem hukuk önünde hem de öteki tarafta hesaplaşacağız o ayrı.

Üçüncüsü de ‘Bunlar daha iyi günleriniz’ lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendiğinde bunun nelere yol açacağını düşünmesi, bilmesi ve bunun şuurunda idrakinin olması lazım herkesin."

Saldırı ile ilgili siyasilerden tepki mesajları geldi:

KILIÇDAROĞLU’NDAN KAVUNCU’YA TELEFON 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu telefonla aradığı; yaşanan saldırı ve Buğra Kavuncu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldığı, geçmiş olsun dileklerini ilettiği kaydedildi.

“SİYASAL ŞİDDET ORTAMINI BESLEYEN ÜSLUP DERHAL TERK EDİLMELİ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya karşı gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İktidar ortaklarına çağrımız, siyasal şiddet ortamını besleyen söylem ve üslubu derhal terk etmeleridir.”

Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun, şehrin orta yerinde uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyorum.Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’a yönelik saldırıda olduğu gibi iktidarın düşmanlaştıran, hedef gösteren dilinin sonucudur bu. Geçmiş olsun Meral Aksener”

“KÜLTÜRÜMÜZE YAKIŞMIYOR”

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı, hamuru hoşgörüyle yoğrulan kültürümüze yakışmıyor. Rengi, inancı, görüşü ne olursa olsun şiddetin karşısında olacağımızı belirterek saldırıyı kınıyor, mevkidaşıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“SİSTEMATİK SALDIRILARIN DEVAMI”

İYİ Parti Teşkiyat Başkanı Koray Aydın: (İlk paylaşımını alıntılayarak) Liderimize, partimize ve son olarak İstanbul il başkanımıza yapılan saldırılar ‘bunlar daha iyi günlerin, gör bak neler olacak' söyleminden beslenen sistematik saldırıların devamıdır. Korku dağlarını yıka yıka geliyoruz. Cesurlar Hareketi’ni kimse yıldıramaz.”

“SALDIRGANLARDAN ZİYADE SALDIRTAN ANLAYIŞTAN HESAP SORACAĞIZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu'ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun” ifadelerine yer verdi.

“YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELERİNİ DİLİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Buğra Kavuncu'ya yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırının fail ya da faillerinin en kısa sürede yargı önünde hesap vermelerini diliyorum.

“SORUMLULAR BİR AN ÖNCE YAKALANMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı @SBugraKavuncu'ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

“SİYASETE AYAR VERMEK İÇİN YAPILAN TÜM GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı: “Yİ Parti İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu'ya yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum! Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasete ayar vermek için yapılan tüm girişimlerin karşısındayız. Siyaset kurumuna yapılan bu saldırıların sorumluları utanmalı.”

“ANCAK KORKAKLARIN İŞİDİR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu: İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu’ya yapılan alçak saldırı, ancak korkakların işidir. Bu adi işler bumerang gibidir. Döner eninde sonunda yapanı, yaptıranı vurur! Siyaset, kirli dile ve nefret dolu üsluba teslim olmamalı, siyaset iklimimiz bir şiddet sarmalına girmemelidir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu’ya yapılan yumruklu saldırıyı kınıyor, Kavuncu’ya ve İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Yıl 2021… Siyasetçi ve gazetecilerin kaba kuvvetle susturulmaya çalışıldığı bu ülkeyi kim yönetiyor?”

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: “İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu'ya yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu çirkin saldırının failleri en kısa sürede yargı önünde hesap vermelidir! @SBugraKavuncu”

“SALDIRGANLAR DA HEDEF GÖSTERENLER DE YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik çirkin saldırıyı lanetliyorum. Siyasetçilerin hedef gösterilmesi ve şiddet mağduru olmaları kabul edilemez. Gün gelecek saldırganlar da hedef gösterenler de yargı önünde hesap verecek.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Halk TV'de katıldığı yayın sonrası alçak bir saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, alçak saldırılarla siyasetçilere göz dağı verebileceğini sanan kaos heveslilerini lanetliyorum. Takipçisi olacağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: “Bunlar daha iyi günleriniz! Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek?” diyerek muhalefete yönelik saldırılarının emrini veren Erdoğan, muhalefete yönelik bu saldırının da bizzati sorumlusudur. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya geçmiş olsun diliyorum.”

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Ne yazık ki ülkemiz siyasetinde hakim olan nefret söylemlerinin yansıması şiddet eylemi olarak karşımıza çıkıyor. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya Halk TV önünde yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun.

“MUHALEFETİ KORKUTMA STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu’ya Halk TV’deki program sonrası Bakırköy’de yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum! Muhalefeti korkutma, sindirme, konuşturmama stratejisinin bir parçasıdır bu saldırı. Geçmiş olsun.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “2019’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun korumalarının neden kaldırıldığını sorduğumda yanıt olarak ‘Konunun gizliliği’ demişti. Neymiş bu “gizlilik” Süleyman Soylu? Anlat da öğrenelim!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler