Bukan: Aday değilim

Bukan: Aday değilim

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan yaptığı basın toplantısı ile beklenen açıklamayı gerçekleştirdi.

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında yeniden aday olup olmayacağı konusunda noktayı koydu: Aday değilim!

Basın toplantısından fotoğraflar için TIKLA

MHP İl binasında sabah saatlerinden itibaren giderek artan sayıda artan kalabalık, merakla milletvekili Ahmet Bukan'ın yapacağı açıklamaya kilitlendi.

bukan-toplanti-01.jpg

Toplantıya başta İl Başkanı Ali Acıbunar, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kurt, milletvekili aday adaylarından Dr. Şahin Eraslan, Ahmet Azizoğlu, il eski başkanlarından Rifat Şanlı, Ömer Alkan, Yunus Coşar, merkez eski ilçe başkanı Abdullah Canpolat başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

Toplantının yapıldığı il binasında partililer yer bulamayınca, sokağa çıkmak zorunda kaldılar. Basın toplantısında milletvekili Bukan'ın "aday değilim" açıklaması ile birlikte duygulu anlar yaşandı.

bukan-aciklama-resim-07.jpg

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan'ın basın açıklaması şöyle:

"Üniversite yıllarında tanıştığım ülkücü hareketle üniversite yıllarından bu yana içimdeki mücadele hırsı ve dava adamlığı bilinci hep aynı kalmış, aynı şevk ve aynı heyecanla her dönem mücadeleye devam etmişimdir. Belki üniversite yıllarımla şimdiki tek farkım saçlarıma düşen beyazlardır. Onun dışında aldığım ülkücü terbiye ve edindiğim ülkücü tavır hep aynı kalmıştır. Ben hep MHP saflarındayım ve bu harekette olmanın gururu içinde 2 dönem belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yaptım. Bir zamanlar söylediğimiz marşlarda olduğu gibi MHP bayrağını Çankaya Köşküne asmak için üzerime ne düşüyorsa yaptığım kanaatindeyim.

İlk olarak 1979 yılında Çankırı'da Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği Başkanlığı yaptım. 1991 yılındaki milletvekilliği seçimlerini 70 oyla kaybettikten sonra 1994 yılında girdiğim Çankırı Belediye Başkanlığı seçimlerinde belediye başkanı oldum. 1999 yılında ikinci kez seçilerek bir dönem daha belediye başkanlığı yaptım. 1995 - 1999 Yerel-Bir Genel Başkanlığı, 1999-2002 MİS Genel Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2007 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde çok sevdiğim Çankırı'dan milletvekili oldum. Belirttiğim zamandan bugüne kadar hareketin içinde, partimi bir adım ileri götürebilmek için elimden gelenin en iyisini her zaman yapmaya çalıştım. Ve bunu yaparken bulunduğum yerden güç alarak değil, bulunduğum makama güç vererek bunu yaptım. Şahsi ve menfi hiçbir ikbal kaygısı kendim adına taşımadım.

Değerli basın mensupları;

Benim içinde bulunmuş olduğum dava belirli bir yere kadar devam edecek bir dava değil. Ölünceye kadar devam edecek bir yaşam tarzı, bir misyondur. Bu misyonun gereği de devamlı bu hareketin içinde olmaktır. Belli bir makama odaklanarak değil, MHP'nin iktidara ulaşması yolunda her türlü görevi üstlenmek şartıyla 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde; gençlerin önünü açmak ve yüreği hizmet aşkıyla çarpan Çankırı ve Türkiye sevdalılarına destek olmak adına Çankırı ilimizden milletvekilliğine aday değilim.

İnanıyorum ki Türkiye ses verecek ve sesimize kulak verecektir.

Aziz Milletimiz bu defa MHP diyecek ve hükümet etme sorumluluğunu, millet iiçin  her fedakarlığı yapmaktan kaçınmayan milliyetçi - vatansever kadrolara teslim edecektir.

Bu kutlu yolda yüce Allah bizleri mahcup etmesin, himayesini bizlerden esirgemesin."

VEDAT BEKİ GÜNLER ÖNCESİNDEN KÖŞESİNDEN DUYURMUŞTU!
MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan'ın bugün yaptığı "aday olmayacağım" açıklamasını, Sözcü18 haber editörü ve yazarı Vedat Beki 7 Mart 2011 tarihli "Bukan aday olmayacak, Akman listeye giremeyecek" diyerek köşesinden kaleme almıştı.

Vedat Beki'nin 7 Mart 2011 tarihli yazısına ulaşmak için TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler