Bukan, Başbakana soruyor: Ödülü geri verecek misin?

Bukan, Başbakan'a soruyor: Ödülü geri verecek misin?

Yahudi Örgütü ADL'den aldığın ödülü geri verecek misin?

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından cevaplandırılması için bir yazılı soru önergesi verdi. Bukan’ın verdiği soru önergesi şöyle:

”TBMM BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C Başbakanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Ahmet Bukan - Çankırı Milletvekili

10 Haziran 2005'te New York'ta Yahudi Örgütü ADL'nin verdiği Üstün Cesaret Ödülü'nü almıştınız.  Ve Üstün Cesaret Madalyası'nı Theodor Herzl'in 1906'da kurduğu AJC (ABD) Yahudi Kongresi'nden almıştınız.

104 yıldır sadece Musevi dinine mensup on kişiye verilen İsrail devletinin bu madalyanın tarafınıza verilmesinin nedeni nedir? Şimdi böyle bir madalyayı boynunuzda taşıyarak İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Türk yurttaşlarına karşı giriştiği saldırıyı kınamanız, saldırıya karşı girişimleriniz sizce ne kadar inandırıcıdır. 10 Haziran 2005'te New York'ta Yahudi Örgütü ADL'nin verdiği 'Üstün Cesaret Ödülü'nü ve almış olduğunuz 'Üstün Cesaret Madalyası'nı iade etmeyi düşünüyor musunuz?”

SADECE 10 KİŞİYE VERİLMİŞTİ!
Soru önergesi ile ilgili bir de basın açıklaması yapan MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan şunları söyledi:

”İsrail’in yardım götüren sivil kuruluşların gemilerine yaptığı kanlı baskın bütün yurtta haklı tepkilere neden olmuştur. Ölenlerin tamamının vatandaşlarımız olması milletimizin İsrail hükümetine olan öfkesini daha da artırmış, cenaze törenleri büyük katılımlarla gerçekleşmiştir.

Uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırı Türk milletine karşı yapılmıştır. İsrail cezasız, ölümlerle sonuçlanan bu düşmanlık karşılıksız kalmamalıdır.

Ancak takdir edersiniz ki, milletimizin meydanlarda toplanarak gösterdikleri toplumsal tepkilerin uluslararası ilişkilerde karşılığı başkadır. Devleti ve milleti hukuken temsil eden hükümetin Türkiye Cumhuriyeti adına vereceği cevap ve karşılıkların dünyadaki anlamı, önemi ve değeri başka olacaktır.

Aradan geçen yedi günlük süre içinde hükümet hamasi nutuklardan ve sahte çıkışlardan başka, ciddi sayılacak hiçbir girişimde bulunmayacağını ve bu anlayışla etkili ve kalıcı bir sonuç elde edemeyeceğini göstermiştir.

Geçtiğimiz hafta yaşanan olayların sıcaklığı azaldıkça, gerilim dağıldıkça hükümetin iflas etmiş politikalarının sonuçları daha da netleşmiş, sözde tedbir adı altında alınmak istenenlerin ne kadar etkisiz ve cılız kalacağı daha net ortaya çıkmıştır.

TBMM’de ortak kararla yapılan kınama yazısına bile zorla imza atanlara şunu sormak istiyoruz: 10 Haziran 2005'te New York'ta Yahudi Örgütü ADL'nin verdiği Üstün Cesaret Ödülü'nü Abraham Foxman'dan almış, 'Bizim dostluğumuza güvenin' demiştiniz. Yine 'Üstün Cesaret Madalyası'nı Theodor Herzl'in 1906'da kurduğu AJC (ABD) Yahudi Kongresi'nden almıştınız. Bu örgütün amacı Siyonizmi tüm dünyaya hakim kılmaktır. 104 yıldır sadece 10 kişiye verilen, 2005 yılında 11.'si size verilen Yahudilerin 'Üstün Cesaret Madalyası'nın bir diğer özelliği de, Musevilerin dışında ilk kez bir başka din mensubuna verilmesiydi. Öyle ki, İsrail devletinin 1948 yılında kurulmasına omuz veren ABD ve İngiliz devlet adamlarına bile bu ödül verilmemişti. Şimdi böyle bir madalyayı boynunuzda taşıyarak İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Türk yurttaşlarına karşı giriştiği saldırıyı kınamanız, saldırıya karşı girişimleriniz inandırıcı olmamaktadır.

ADL Başkanı Abraham Foxman'ı tüm dünyanın gözleri önünde şahsınızı Musevilerin ebedi dostu olarak ilan etmesi ve 104 yıldır sadece Musevi dinine mensup on kişiye verilen İsrail devletinin 1948 yılında kurulmasına omuz veren ABD ve İngiliz devlet adamlarına bile verilmeyen bu madalyanın tarafınıza verilmesinin nedeni nedir? Abraham Foxman ile AK Parti'nin kuruluş günlerinde, partinin kuruluşuna yönelik herhangi bir görüşmeniz olmuş mudur? 10 Haziran 2005'te New York'ta Yahudi Örgütü ADL'nin verdiği Abraham Foxman'dan almış olduğunuz 'Üstün Cesaret Ödülü'nü ve almış olduğunuz 'Üstün Cesaret Madalyası'nı iade etmeyi düşünüyor musunuz?"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler