Bursa'da, İmam Hatip ortaokulunda dansöz oynatıldı

Bursa'da, İmam Hatip ortaokulunda dansöz oynatıldı

Bursa'da Çalı İmam Hatip Ortaokulu'na ait salonda dansöz oynatıldı. Konuya ilişkin Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy tepki gösterdi.Toy "Merak ediyoruz, bugün dansöz oynatarak okula para toplamaya çalışanlar yarın daha neler yapacak?" dedi.

Bursa/Nilüfer ilçesinde bulunan Çalı İlkokulu, Çalı Ortaokulu ve Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nun ortak kullandığı çok amaçlı salonda okul aile birliği tarafından okula gelir elde etmek için yapılan kadınlara dansözlü eğlence Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy tarafından sert bir dille eleştirildi.

Toy, eğlencenin videosunu paylaşarak “Yetişkinlere yönelik olarak okul salonunda yapılan bir etkinlikte öğrencilerin gözü önünde dansöz oynatılması çocuk gelişimi açısından da son derece sakıncalıdır” ifadelerini kullandı.

BİRLİK GÖREVDEN ALINDI, MÜDÜRE İNCELEME

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Tüfekçi, Okul Aile Birliği’nin görevden alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Hanımlar arasında bir etkinlik düzenlenmiş. Okul Müdürü bu etkinlikte yok. Kırsal alanlarda, belde ve köylerde eğitime devam eden ya da kapatılmış bir çok okulumuz var. Bu mahallelerde düzenlenen köy hayrı, yeni doğan mevlidi, askere uğurlama, nişan gibi etkinliklerde yararlanılıyor.

Dansöz tutma diye bir durum söz konusu değil. Akşam için çağrılmış piyanist şantöz, çalgıcı hanımın kızı sahne almış. Okul Müdürü ile ilgili de inceleme devam ediyor. Mevzuat uygulanıyor."

İmam hatip okulunda dansözlü etkinlik #1

MÜDÜR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI!

Bursa Nilüfer'de bulunan bir okulda aile birliği tarafından düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan dansöz, sosyal medyada infiale sebep oldu.

Peş peşe gelen tepkilerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya el attı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Edinilen bilgiye göre; soruşturma kapsamında okul müdürü C.Ş. görevden uzaklaştırıldı. Açıklama şu şekilde:

"Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler