Bursa'da yangın faciası: 3 katlı bina 8'i çocuk 9 kişiye mezar oldu!

Bursa'da yangın faciası: 3 katlı bina 8'i çocuk 9 kişiye mezar oldu!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde çıkan yangında Suriye uyruklu bir anne ve 8 çocuk hayatını kaybetti.

EDİNİLEN bilgiye göre, dün gece yarısı saat 23:52 sıralarında Uludağ’ın eteklerindeki Değirmenönü Mahallesi Şehitler Caddesi’nde 4 katlı binanın birinci katında yangın çıktı. Hava sıcaklığının 7 derece olduğu mahallede sobadan kaynaklı yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Mimar Sinan ve Kestel noktalarından ekipler müdahale etti.

Son dakika: Bursada yangın faciası Vali acı haberi duyurdu: 8i çocuk, 9 kişi hayatını kaybetti

İtfaiye ekipleri içeri girdiklerinde Suriye uyruklu 8’i çocuk 9 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Olay yerine 112 ambulans, kriminal ve asayiş ekipleri, AFAD ekipleri sevk edildi. 112 ekipleri de yangını söndürmek isterken zehirlenen baba ve üst kattaki 3 kişilik Suriyeli aileyi hastaneye kaldırdı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olay yerine geldi.

VALİ CANBOLAT: MAALESEF TABLO ÇOK ÜZÜCÜ

Yangına ilişkin ilk bilgileri paylaşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Acı bir olay yaşıyoruz. 4 katlı binanın ilk katında 23.52 gibi yangın olduğu anlaşılıyor. Maalesef tablo üzücü. 9 ceset var. 8'i çocuk 1'i anne. 6 tanesinin aileye ait, 2'sinin akraba olduğunu tespit ettik. Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Üst katta oturan Suriye uyruklu bir aile de dumandan etkilenmiş, hastaneye kaldırıldı. Çocukların yaşı 3 ile 10 arasında. Ön tespitler sobadan kaynaklı olduğunu gösteriyor. Savcılarımız bölgeye intikal ediyor" açıklamasını yaptı.

AKTAŞ: SOBADAN KAYNAKLI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Gece yarısında yaşanan bir yangın. İlk kat işyeri. 4 katlı işyeri. Yangın ikinci katta olmuş ve vefatlar da orada. 9 kişilik bir aile. Bir anne ve 8 çocuk. Çocuklardan 6’sı anneye ait. Çocukların doğum tarihleri 2011 ve 2021 arasında. Savcılarımız incelemeyi yapacaklar. Sobadan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Başımız sağolsun" diye konuştu.

Son dakika: Bursada yangın faciası Vali acı haberi duyurdu: 8i çocuk, 9 kişi hayatını kaybetti

BAŞKAN YILMAZ: BİR ANNEMİZ, ALTI YAVRUMUZ VE İKİ YEĞENİ VEFAT ETTİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yangın faciasının yaşandığı binada iki ailenin yaşadığını belirterek, "Elem verici bir olay. Hele ki çocukların olması bu acıyı daha da artırıyor. Bir annemiz, altı yavrusu ve iki yeğeni vefat etti. Üst kattaki komşular da dumandan etkilenmiş, onların durumları şu an iyi. Hastanede tedavileri sürüyor" dedi.

Son dakika: Bursada yangın faciası Vali acı haberi duyurdu: 8i çocuk, 9 kişi hayatını kaybetti

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kriminal ekiplerinin olay yerindeki incelemesi tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı cenaze araçları ile çocuklar, anne ve kuzenlerin cansız bedenleri Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 3 savcının nezaretinde olay yeri ve bilirkişi incelemesi ile delil toplama işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

Yangında yaşamını yitiren 8’i çocuk 9 kişinin cansız bedeni, olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Yangınla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

Son dakika: Bursada yangın faciası Vali acı haberi duyurdu: 8i çocuk, 9 kişi hayatını kaybetti

"SAVAŞTAN KAÇTIK, BURADA HAYATINI KAYBETTİLER"

Olay yerine gelen ailenin yakınlarından amca, "Ben evde otururken Hüseyin El Cesim aradı. Acil gelmemi istedi. Ancak bizi yukarı salmadılar. Çok üzgünüz. 2 çocuk bugün misafirlik için geldi. Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nden geldiler. Yangının ne sebepten dolayı çıktığını bilmiyorum. 2017 yılında geldiler. Halep’te yaşıyorduk. Savaştan kaçtık. Yeğenlerim burada hayatını kaybetti. Dünya böyle." dedi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Savcıların ve ilgili ekiplerin evde yaptığı incelemelerin ardından anne Amina Eltaha Elmuse (31), çocukları Yasir (1),Muhammed Aljasem (3), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10 ) ile evde misafir olarak bulunan yeğenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim’in (11) naaşı cenaze araçlarına taşındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler