Bursaspor Şampiyonlar liginde yine mağlup: 1-0

Bursaspor Şampiyonlar liginde yine mağlup: 1-0

Süper Lig'in son şampiyonu Bursaspor,

Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçında deplasmanda İskoç ekibi Glasgow Rangers ile karşılaşıyor. Cehennmen lakaplı 55 bin kişilik Ibrox Stadı'ndaki maçın hakemi Belçika Futbol Federasyonu'ndan Serge Gumienny.

Maçın ilk devresi tamamlandı ve 17.Dakika: GOL!! Glasgow Rangers Naismith'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Ceza sahasımıza yapılan ortayı Broadfoot kafayla altıpas içine indirdi, Naismith altıpas içine hareketlenerek iki kişi arasından şutunu vurdu ve top ağlarla buluştu.

Gruptaki diğer maç ise İspanya'da Valencia ile Manchester United arasında.

C Grubu'nda Valencia 3 puanla zirvede. 2. Manchester United ve 3. Rangers 1, 4. Bursaspor ise 0 puanda.

İŞTE İLK 11'LER VE MAÇIN HAKEM 3'LÜSÜ
Glasgow Rangers:
McGregor, Broadfoot, Weir, Bougherra, Papac, Whittaker, Davis, McCulloch, Edu, Naismith, Miller
Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer, Stepanov, Vederson, Volkan, Svensson, Batalla, Ivan, Ozan, Sercan
Hakemler: Serge Gumienny, Mark Simons, Frank Bleyen (Belçika)

KAZANIRSA BİR İLK OLACAK
Daha önceki tarihlerde Glasgow'a konuk olan Türk ekipleri, İbrox’tan üç puanla çıkamazken Bursaspor, güçlü rakibini yıkarak tarihe geçmek için sahaya çıkıyor.

36 YIL SONRA BURSASPOR'UN KARŞISINDA
Bursaspor maçı, İskoç ekibin teknik direktörü Walter Smith için ayrı bir  anlam taşıyor. İngiliz teknik adam, futbolculuğu döneminde kariyerindeki ilk Avrupa  maçında, 1974-1975 sezonunda İskoç ekibi Dundee United formasıyla Bursaspor'a  karşı oynamış, ancak takımının elenmesine engel olamamıştı.

Smith, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli olduğunda, “1970'lerin ortasında Bursaspor'a karşı oynadığımı hatırlıyorum ama bu çok uzun  zaman önceydi. Tek hatırladığım kaybettiğimiz. Onlar için geçen sezon ilk lig  şampiyonluğunu kazanmaları büyük bir başarıydı ve bu bize alçak gönüllü bir  takımdan daha fazlası olduklarını gösteriyor” değerlendirmesinde bulunmuştu. Bursaspor'un Dundee United'a karşı evinde 1-0 kazandığı maç, aynı zamanda  UEFA Kupası'na katılma yolunda basamak görevi gören UEFA Intertoto Kupası maçları  dışında yeşil-beyazlıların Avrupa'da aldığı son galibiyet olarak dikkati çekiyor.

VE BURSASPOR'UN YEDİĞİ GOL
 

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler