Buse Naz Çakıroğlu finalde! Tarihte ilk kez… | 2020 Tokyo

Buse Naz Çakıroğlu finalde! Tarihte ilk kez… | 2020 Tokyo

Tokyo Olimpiyatları'nda 51 kiloda mücadele eden boksör Buse Naz Çakıroğlu, yarı final maçında rakibini mağlup ederek finale yükseldi. Türkiye kadınlar boksta tarihte ilk kez bu başarıya ulaştı.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele eden milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, 51 kg yarı final maçında Tayvanlı Hsiao-Wen Huang'ı 5-0 yenerek finale yükseldi.

Olimpiyatlarda kadınlar boksta ilk kez finale yükselen Türk sporcu olan ve madalyayı garantileyen Buse Naz Çakıroğlu, finalde Bulgar rakibi Stoyka Krasteva ile 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ ile 08:15'te karşılaşacak.

Mücadelenin ardından TRT Spor’a konuşan Buse Naz, “Çok inandık, buradan altın madalya alarak gitmek istiyoruz. Son bir adım. Dün akşam hocayla yürüyüş yaparken konuştuk. İsteyeceğiz, çok isteyeceğiz. 12 yıldır verdiğim bir mücadele var. Finalde elimden geleni yapacağım. Rakibim en son 54 kiloda dünya şampiyonu oldu. Benim için çok önemli bir galibiyet. Her rakibe karşı farklı oynamaya çalışıyorum. Bazen oyun tutturmak zor oluyor, neticede rakip de plan kuruyor. Bugün tuttu. Herkese teşekkür ediyorum. Umarım olacak, güzel sonuçlanacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler