Büyük satış gerçekleşti

Büyük satış gerçekleşti

Aydın Doğan artık medya devi değil.

Doğan Grubunun ‘yılan hikâyesine’ dönen satışında imzalar atıldı. Edinilen bilgilere göre üç yabancı grubun yarıştığı satışta ipi Amerikalı KKR (Kohlberg Kravis Roberts & CO) ile Ülker Grubu'ndan (Yıldız Holding)  oluşan konsorsiyum göğüsledi. Resmi açıklamanın önümüzdeki hafta, büyük olasılıkla pazartesi günü yapılması bekleniyor…

Aydın Doğan’ın medya imparatorluğu dağılıyor mu?

Ulaşılan bilgilere göre; bu sorunun yanıtı ‘evet’. Geçen yılın sonunda başlayan ve artık yılına hikayesine dönen satışta imzalar atıldı ve Doğan Grubunun bazı şirketleri resmen el değiştirdi. Hangi şirketlerin satıldığı şimdilik belirsizliğin korusa da, kulislerde bunların Kanal D, Cnntürk  ve Star televizyonları, Milliyet, Vatan ve Posta gazeteleri olduğu konuşuluyor.

Doğan Grubunda bu olayı teyid eden çok ilginç bir olay yaşandı. Cumartesi günü beklenmeyen bir şekilde Doğan Yayın Holding yönetimi toplu olarak Bağcılar’daki Doğan Medya Center’ı ziyaret etti. Oldukça duygulu olduğu gözlemlenen şirket yöneticilerinin tavırları çalışanları da şaşırttı. Ayrıca Aydın Doğan'ın yakın çevresine devirle ilgili açıklamayı 14 Mart haftası yapacağını söylediği öğrenildi.

Vergi cezasıyla sarsılmıştı

AKP iktidarının ilk beş yılında hükümetle son derece uyumlu hareket eden Aydın Doğan'ın,  Erdoğan ile arası kapatma davasıyla açılmıştı. Doğan Grubunun yayınlarıyla kapatma davasına zemin hazırlaması Başbakan Erdoğan’ın büyük tepkisine neden olmuş ve taraflar arasındaki ipler germişti.

Maliye Bakanlığı’nın 5.8 milyar liralık vergi cezasıyla sarsılan Doğan Grubu, geçen yılın son çeyreğinde elinde bulunan bazı medya kuruluşlarını satışa çıkarmıştı. Grubun varlıklarına ilk teklif veren isim Bugün gazetesi ve Kanaltürk Televizyonlarının sahibi işadamı Akın İpek olmuştu. Eylül başında başlayan pazarlıklar kasım ortasına kadar devam etmiş ve taraflar hemen hemen her konuda el sıkışmıştı. Ancak bu süreçte beklenmeyen bir şey olmuş ve taraflar son anda anlaşma masasından kalkmıştı.

Bu durum “Aydın Doğan medya şirketlerini gerçekten satmak istemiyor, sadece vakit kazanmaya çalışıyor” yorumlarını beraberinde getirse de Doğan Yayın Holding CFO’su Soner Gedik, satış sürecinin devam ettiğini açıklayarak bu konuda kararlı olduklarını bildirmişti. Doğan’ın satışa çıkardığı Milliyet, Vatan, Posta ve Star televizyonuna Amerikalı TPG, KKR ve Time Warner Gruplarının talip olduğunu açıklanırken, satışın uzaması tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Zira ilgili şirketlerden yapılan ilk açıklamalar sonrasında kamuoyunda satışın Şubat ortasına kadar gerçekleşeceği yönünde bir beklenti oluşturmuştu. Ancak yabancı yatırımcıların medya sahipliği konusundaki yasal düzenlemelerin gecikmesi devir sürecinin uzamasına neden oldu.

kaynak: postmedya.com

DOĞAN YAYIN HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA
Doğan Yayın Holding A.Ş, “medya varlıklarının satıldığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Doğan Yayın Holding A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirket bünyesinde faaliyet gösteren medya varlıklarının satışı ile ilgili olarak, hafta sonu ve bugün bazı medya organlarında yer alan “medya varlıklarının satıldığı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Açıklamada, “Mevcut durum itibariyle, 'medya varlıkları'nın satışı konusunda şirketimiz tarafından kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir gelişme ve durum bulunmamaktadır. Bu vesile ile şirketimiz kaynaklı olmayan haber ve söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi hususunu tekraren hatırlatmak isteriz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler