ÇAKÜ'de ayırımcılık son bulmuyor!

ÇAKÜ'de ayırımcılık son bulmuyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde keşmekeşlik son hızıyla devam ediyor. Yaşananlar mağdur öğretmenler tarafından Sözcü18 WhatsApp ihbar hattına gelen çok sayıda mesajdan birini 'yorumsuz' olarak sizlerle paylaşıyoruz...

İşte o mesaj:

"Sayın Vedat Bey, Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün açmış olduğu “Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim” Yüksek Lisans Programının açılışındaki problemler ve kontenjanın birden 20’den 75’e çıkarılması malumunuz. Programda eğitime başlanılmasının 2.haftasında da skandallar bitmiyor. Programa kayıt olan öğrencilerin neredeyse tamamı Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen. Mevzuata göre yüksek lisansa “ALAN DIŞI”ndan başvuranlar BİLİMSEL HAZIRLIĞA tabi tutulup 1 sene hazırlık eğitimi alırken, ALAN İÇİ başvuranlar direk derslerden başlar ve 2'nci yıl teze geçebilirler.

Nedendir bilinmez Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye’de bu programı açan çoğu diğer üniversitenin aksine, Eğitim fakültesi mezunu öğretmenleri ALAN DIŞI sayıp 1 SENELİK BİLİMSEL HAZIRLIK almalarını zorunlu tuttu. Böylece normalde 4 yarı yılda bitirilebilecek programı 6 yarıyıla çıkardı.

Programa katılan 2 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ DE dahil çoğu öğrenci (öğretmen) bu durum karşısında dilekçelerini yazıp enstitüye verdi. YABANCI UYRUKLU öğrenciler ilk hafta Bilimsel Hazırlık dersine girerken 2'nci hafta BİLİMSEL HAZIRLIK derslerini DOĞRUDAN GEÇTİLER ve direkt yüksek lisans derslerine başlayacaklar. Eğitim Fakültesi mezunu ve formasyonu olan TÜRK öğretmenler ise zorunlu olduğu gerekçesiyle Bilimsel Hazırlık derslerini görmek zorunda bırakıldı. Öğretmenlerin bu konuda verdikleri dilekçelere Sosyal Bilimler Enstitüsü nasıl cevap verecek merak ediyoruz."

KONUYLA İLGİLİ YETKİLİYE NEDENSE ULAŞAMADIK!
Sözcü18 WhatsApp ihbar hattımıza gelen yukarıdaki mesajla ilgili Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü bölümüne Pazartesi gününden bu yana nedense ulaşamadık! Üniversite santralından Enstitü'de görevli Müdür ya da Müdür Yardımcısı olduğu belirtilen isimleri defalarca 'dahili hat'tan aramamıza karşın ulaşma şansımız olmadı! 

Temennimiz Üniversite yönetiminin yukarıdaki çağrıya yanıt vererek yaşanan ve de yaşatılan 'keyfi' (!) sorunu çözme konusunda olumlu bir adım atılması.

SON DAKİKA BİLGİSİ
DURUMA İTİRAZ EDEN ÖĞRETMENLERE 'SUS PAYI' OLARAK BAZI DERSLERDEN MUAF TUTULUYOR!
Haberimiz yayına hazırlanırken tarafımıza ulaşan yeni bilgiye göre, mevcut uygulamaya 'olur' veren Prof. Hasan Coşkun'un 'itiraz' eden öğretmenlerin bazılarına 2 bazılarına tek ders üzerinden 'muaf' tuttuğu iddia edildi.

'Bazı derslerden muaf tutulma' uygulamasının hangi değerlendirme üzerinden yapıldığı muammalığını korurken, konuyla ilgili olarak sorularımıza yanıt vermesi amacıyla Prof. Coşkun'a üniversite santrali üzerinden verilen 'dahili' telefondan ulaşamamış olmamıza da çok fazla hayret etmedik!

Öte yandan benzer Yüksek Lisans Programını bugün için uygulayan ODTÜ'de böylesi bir durumun olmadığı da edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler