Çalışanlar haftanın beş günü ofiste olmak istemiyor

Çalışanlar haftanın beş günü ofiste olmak istemiyor

Şubat ayında gerçekleşen araştırmaya göre çalışan kesim, uzaktan çalışma esnekliğini kaybetmektense işi bırakmayı tercih ediyor.

Pinterest, Slack, Hulu gibi pek çok şirkete ofis yaşamını kolaylaştırmak adına destek veren, yeni bir iş yeri deneyimi için platformlar oluşturan Envoy'un yayınladığı araştırmaya göre; pandemiyle beraber uzaktan çalışma esnekliğini kazanan çalışanlar bu özellikten vazgeçmek istemiyor. Çalışanların yaklaşık yarısı çalışma haftasının bir kısmını ofiste, bir kısmını da ofiste geçirmek istiyor.

Koronavirüs salgınıyla beraber iş hayatı da sürekli değişim geçirmeye devam ediyor. Salgının ilk zamanlarında tamamen kapatılan iş yerleri ve evden çalışmanın devreye girmesi çalışma hayatını yepyeni bir düzene taşıdı. Normalleşmelerin başlamasıyla beraber şirketlerin ofisleri açma çabaları ise çalışanlarda endişeleri artırıyor.

Envoy'un Amerika'da yaşayan 18 yaşın üzerindeki 1000 çalışanla gerçekleştirdiği anket sonuçları, geleceğin iş yaşamı ile ilgili de bazı ipuçları veriyor.

Ofis çalışanlarının yüzde 61'i zaman zaman uzaktan, zaman zaman ofiste olmayı sağlayan hibrit modelle devam etmek istediklerini belirtiyor. Bu model en çok yüzde 52 ile Z jenerasyonu ve yüzde 48 ile Y kuşağında karşılık buluyor.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Envoy'un Şubat ayında gerçekleştirdiği araştırma esneklik sunmayan şirketlerin çalışan kaybetme açısından zorluklarla karşılaşabileceğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre; çalışanların yüzde 47'si iş yerinin hibrit model sunmaması halinde yeni bir iş arayacağını belirtiyor.

Anketi yanıtlayan her 5 kişiden 2'si ise esnek bir çalışma ortamına sahip olmak için daha düşük ücret alabileceğini söylüyor.

OFİSTE DE ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Çalışanlar, uzaktan çalışma taraftarı olsa da bazı işlerin ofiste çalışmaya daha uygun olduğunu da belirtiyorlar. Katılımcıların Yüzde 39'u iş yerinde çalışması gerektiği için; Yüzde 37'si ise beraber çalışması gereken insanlar olduğu için iş yerine gitmek istediğini belirtiyor.

Çalışanların onda birinden daha azı tamamen uzaktan çalışmayı istiyor. Ofisin iş deneyimlerinin önemli bir parçası olarak kalacağını belirtiyor. Ankete katılanların yalnızca %8’i haftanın beş günü uzaktan çalışmak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler